Početna Gradske teme Vučević: Kontinental će postati najveći izvoznik u Srbiji, u decembru kamen temeljac...

Vučević: Kontinental će postati najveći izvoznik u Srbiji, u decembru kamen temeljac za fabriku japanske kompanije Nidek

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostovao je na Hepi televiziji i govorio o ekonomskom bumu grada, ali se dotakao i državnih gorućih tema.

Gradonačelnik se dotakao i situacije koja danima deli Srbiju a tiče se murala Ratku Mladiću u Beogradu.

– To nije jedini mural Ratku Mladiću u Srbiji. Pre dva dana ste mogli da čujete na tom skupu šta su oni govorili da smo pravili genocid, ne samo u Srebrenici, već u Prijepolju, Sarajevu, Mostaru, a da bi se sve to otklonilo mora pasti Aleksandar Vučić – rekao je Vučević i dodao da više nije u fokusu Ratko Mladić nego Vučić.

Gradonačelnik je najavio i slavu Grada, na kojoj će prisustvovati patrijarh Porfirije kojem će to biti prva zvanična poseta Novom Sadu, i da će sve proći u najboljem redu.

– Grad je doneo pre više od deceniju odluku da sveti Georgije bude zaštitnik i da Đurđic bude slava – naglasio je prvi čovek Novog Sada.

SITUACIJA U NOVOM SADU SA KORONOM NESTABILNA

– Kovid propusnice funkcionišu. Sve je bolja disciplina i kontrola je veća. Ugostitelji vide da je to u njihovom interesu i da se tako čuva zdravlje građana. Imamo povećanje broja novovakcinisanih, oko 400 dnevno – rekao je gradonačelnik i pozvao građane da prime i treću dozu kao i vakcinu protiv gripa koje je i sam primio.

NIDEK N

Beri Kalebaut, švajcarska kompanija koja je najveća kompanija čokolade u svetu, otvorila je svoj pogon u Novom Sadu, prvo u Jugoistočnoj Evropi.

– To je mesto koje je kao iz bajke. Nestvarno deluje. Još jedna fantastična vest je da se 10. novembra, uz prisustvo predsednika, završena prva faza radova na Kontinental fabrici a do septembra sledeće godine otvoriće još jednu fabriku. Kontinental je zvanično objavio da će iz te fabrike imati izvoz od 1,5 milijardi dolara, što je 2,5 posto bruto društvenog proizvoda cele Republike Srbije i sa tom fabrike će postati najveći izvoznik u Srbiji – rekao je Vučević i najavio da će japanska kompanija Nidek postaviti kamen temeljac za fabriku u Novom Sadu 10. decembra.

– Menja se struktura zaposlenih i plata. To je pobeda Srbije – istakao je.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Prinscreen