Početna Gradske teme Vesna Farkaš: Ovaj grad je prepun kapaciteta i treba ga koristiti, a...

Vesna Farkaš: Ovaj grad je prepun kapaciteta i treba ga koristiti, a ne samo akumulirati!

0

vesna

Vesna Farkaš, novinar, autor i voditelj emisije “Ćaskanje” koja se godinama prikazuje na TV Panonija, podelila je sa nama svoje viđenje o nekim gorućim temama kao i o tome šta bi Gradska vlada trebalo da uradi u budućnosti. Za sebe kaže da možda nije baš kompetentna da daje takav sud, jer su njena interesovanja uglavnom usmerena na umetnost i kulturu, ali s obzirom na to da je Vesna žena sa stavom, nije joj bilo teško da se odazove ovakvom izazovu!

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Nisam sigurna da sam kompetentna da baš ‘sudim’, ili komentarišem rad Gradske vlade, ali čini mi se da se stvari odavno ne menjaju, ne pomeraju, ni u jednom smeru. Ovaj grad je prepun kapaciteta, svake vrste, i treba ga koristiti, a ne samo ga akumulirati. Od toga, bojim se, svi mi imamo jako malo, a moglo bi mnogo više, mnogo bolje!

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Baš to, što rekoh u prvom odgovoru. Otvaranje kapaciteta ovog našeg grada, u svakom smeru, kroz delanje, komunikaciju i interakciju, sa svim građanima, da se svako od nas oseti kao deo zajednice (jer mi to i jesmo), da svaki ‘mali čovek’, dobije odgovor na probleme koji ga tište i da zna, da je društveno odgovorna i da i od njega, zavise mnoge stvari u samom uređenju života ovog grada.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Ne znam da li idealno, i gde, i u čemu posotoji… Nije važno koje bi ime bilo tog ‘prvog’ čoveka, bitnija su pravila i kultura suživota, opstajanja, ostajanja i trajanja. Novi Sad to može i Novi Sad to zaslužuje, bez obzira, ko je na njegovom čelu.

Autor: Bojana Šević
Foto: Svetozar Mučalo / Privatna arhiva