Početna Gradske teme Vodovod namešta tender uvek istoj firmi

Vodovod namešta tender uvek istoj firmi

vodovod_novi_sadNova stranka optužila je danas JKP Vodovod i kanalizaciju za “nameštanje” javnih nabavki.
“Iako je interes naručilaca da na tenderu stimuliše konkurenciju, prikupi što više validnih ponuda i na taj način ostvari što veće uštede, naša javna preduzeća upravo sve čine da se to ne desi, pa tako JKP “Vodovod i kanalizacija” dve trećine svih ugovora zaključuje sa samo jednom podnesenom ponudom”, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je rukovodstvo Vodovoda ove godine, kao i u prethodne dve, angažovalo firmu “Tender Consulting Group” za “konsultantske usluge iz oblasti javnih nabavki”, čija je ponuda takođe bila jedina, i za to platilo 13.000 evra. Gradski odbor Nove stranke ocenio je da se na taj način pokazuje sva “neodgovornost, bahatost i nebriga” vlasti za interese Novosađana.

Vodovod: Ne nameštamo javne nabavke!

JKP “Vodovod i kanalizacija” odbacilo je optužbe Nove stranke da se bavi nameštanjem javnih nabavki i pozvalo predstavnike te partije da dođu u preduzeće i uvere se da je sve rađeno po zakonu. Kako kažu, svaki tender sproveden je po propisima, a preduzeće u tim procesima nije oštećeno “ni za jedan jedini dinar”.

U Vodovodu optužuju Novu stranku da plasira neistine, s ciljem da sakupi jeftine političke poene. “Takođe, potpuno je besmisleno kritikovati bilo koje preduzeće, pa tako i Vodovod, za angažovanje kompanije Tender konsalting grup, jer je reč o jednoj od najuglednijih firmi za konsalting u ovoj oblasti u Srbiji, u kojoj sede stručnjaci koji su pisali Zakon o javnim nabavkama i čije angažovanje bukvalno garantuje da su svi tenderi urađeni u skladu sa propisima”, navodi se u saopštenju.
Vodovodom rukovodi koalicija koju čine 3D i SPO.
Autor:021

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here