Početna Gradske teme Vojvođanski sportisti nagrađeni za uspeh postignut na Evropskim igrama

Vojvođanski sportisti nagrađeni za uspeh postignut na Evropskim igrama

sportisti,-nagrada,-apv

Vojvođanski sportisti koji su učestvovali na Evropskim igrama, a koje su se ove godine prvi put održale u Bakuu, vratili su se sa brojnim medaljama, a njihov uspeh, kako u kolektivnim sportovima, tako i individualnim. Anju Crevar, Ivanu Jandrić, Vladana Mitrovića, Rogac Dragoljuba, Sulc Kristiana, Marka Tubića, Domović – Bulat Dušana, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Ždero Marka, primila je danas Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja im je ovom prilikom čestitala i uručila rešenja o novčanim nagradama za doprinos afirmaciji sporta u AP Vojvodine.

Svakim zaveslajem, svakim košem, svakim golom i zahvatom vojvođanski sportsiti su na Evropskim igrama u Bakuu, svakodnevno ispunjavali naša srca i zato im se ovom prilikom pre svega zahvaljujem, a potom i čestitam na osvojemim medaljama. Njihov trud, odricanje i naporan rad još jednom su se isplatili, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradiće ih ovom prilikom za doprinos razvoju vojvođanskog sporta i to sa po 50 hiljada za sportiste koji su se takmičili u individualnim sportovima i sa po 25 hiljada dinara za sportiste koji su učestvovali u kolektivnim sportovima“, kazala je Tepić.

Ona je dodala da su, osim medalja iz Bakuua, ovi sportisti doneli i nešto još važnije, “a to je saznanje da sport u Vojvodini ima svetlu budućnost”. Ukazala je i da su većina njih bili stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, ali i nagrađivani priznanjem “Vihor”, što, kako je ocenila, pokazuje da je na vreme prepoznat njihov kvalitet.

Pokrajinska sekretarka navela je i da je resorni sekretarijat u ovoj predolimpijskoj godini izdvojio posebna sredstva za poboljšanje trenažnih uslova za vojvođanske sportiste, a u cilju što boljeg plasmana na Olimpijadi u Riju.

Autor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada