Početna Gradske teme Vrtići i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom

Vrtići i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom

0

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ počeće u ponedeljak, 24. februara sa radom. Vrtići u gradu i prigradskim naseljima počeće sa radom nakon što su pokrajinski organi doneli odluku o privremenom zatvaranju škola i vrtića zbog proglašene epidemije gripa. Bilo je najavljeno da školske i predškolske ustanove neće raditi od 12. do 21. februara.

U Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje kažu da, za sada, nema razloga da se menja odluka o obustavi. Takođe, prim. dr Svetlana Ilić sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđuje da se očekuje polazak u školu od ponedeljka.

– Kako bi obezbedili dovoljan broj obroka, molimo roditelje da prijave dolazak svoje dece za ponedeljak, najkasnije do 10 časova u petak. Početak rada će biti objavljen i na vratima svih vrtića – saopštillo je „Radosno detinjstvo“.

Svim zdravstvenim ustanovama za stacionarno lečenje u Vojvodini i dalje se preporučuje da primenjuju zabranu ili ograničenje poseta pacijentima, a do pada vrednosti stope incidencije oboljenja sličnih gripu ispod srednjeg praga intenziteta.

Prošlonedeljni podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine, objavljeni juče, pokazuju da je grip manje aktivan, odnosno da se registruje srednji prag intenziteta aktivnosti virusa u Vojvodini. Virus je u proteklih nedelju dana bio iznad epidemijskog praga samo na teritoriji Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Pixabay