Početna Gradske teme Vučević: Očekujem početak sanacije bazena na Spensu do kraja maja

Vučević: Očekujem početak sanacije bazena na Spensu do kraja maja

0

Otvoreni bazeni u Novom Sadu u finalnoj su pripremi pred otvaranje u novoj sezoni.

“Ujedno se pripremaju i epidemiološki uslovi za boravak na bazenu”, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On najavljuje obilazak bazena vrlo brzo i, kako se nada, uvid u početak radova na ponovljenoj sanaciji olimpijskog bazena na Spensu.

Kako je pre 10 dana najavljeno sa Spensa, plan je da otvoreni bazeni na Sajmištu počnu da rade između 11. i 15. juna, a otvoreni bazen Spensa između 4. i 8. juna.

Vučević je prošlog petka dobio dugoočekivani projekat ponovljene sanacije bazena od stručnog tima Fakulteta tehničkih nauka. U toku su sastanci predstavnika fakulteta, izvođača radova i projektanta, a dinamika radova trebalo bi da se utvrdi danas.

“Još jednom mi je potvrđeno da je projekcija fakulteta da su četiri meseca potrebna za ispravke radova tako da ćemo početkom sledeće nedelje da damo još precizniju dinamiku. Fakultet tehničkih nauka će biti nadzorni organ”, kaže Vučević.

On dodaje da očekuje da sami radovi počnu najkasnije do kraja meseca.

“Ne znam šta bi sad moglo to da sprečava, da krenu sa skidanjem pločica. Otvoreni bazen je u finalnoj pripremi, očišćen je i počelo je punjenje vodom, objavićemo i epidemiološka pravila za korišćenje bazena – i na Sajmištu i na Spensu. Sama rekonstrukcija zatvorenog bazena je trenutno najbolnije pitanje za mene, lično”, naglašava gradonačelnik Novog Sada.

Bazen i prateći objekti mesecima su prvobitno rekonstruisani da bi, po završetku radova, mediji otkrili da je sanacija urađena katastrofalno, sa mnogo propusta i nastalih troškova koje će, na osnovu zahteva Grada Novog Sada, snositi izvođači radova. To su Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021.

Takođe, Vučević je ranije najavio da je u planu pokrivanje otvorenog bazena na Sajmištu nakon što se okonča letnja sezona, što će Grad koštati oko 140 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Printscreen