Početna Gradske teme Za održavanje javne rasvete i zamenu sijalica 98 miliona dinara

Za održavanje javne rasvete i zamenu sijalica 98 miliona dinara

Iz budžeta Novog Sada ove godine će biti izdvojeno 98 miliona dinara za održavanje javne rasvete.

Programom obezbeđivanja javnog osvetljenja predviđeno je da poslove obavlja kao i ranije JKP “Stan” i oni će tokom ove godine menjati sijalice, popravljati stubove javne rasvete i uopšte održavati ovu mrežu.

U odluci je određeno i da će “Stan” raditi na osnovu Plana sistemske zamene neispravnih sijalica i Plana sistemske zamene svih sijalica. Prvi plan predviđa da se u svakom delu grada dva puta u toku godine obavi zamena pokvarenih sijalica, a drugi plan da se u pojedinim ulicama ili naseljima zamene sve sijalice.

Kada je u pitanju zamena svih sijalica u februaru se to radi u Čeneju i Sremskoj Kamenici, a na Bulevaru Evrope od februa do aprila. Tokom marta zameniće se sve sijalice na Bulevaru Mihajla Pupina, Bulevara Jaše Tomića, Ulici Slobodana Bajića, Branka Bajića, Kosovskoj, Vojvode Šupljikca, a u aprilu u Reljkovićevoj i počeće zamena na Limanima i Kampusu, koja će trajati do juna.

Stan će tokom maja zamenu svih sijalica na stubovima javne rasvete raditi na bedemu Petrovaradinske tvrđave, Preradovićevoj ulici, Šangaju, Adamovićevom naselju, a u junu u Budisavi, Kaću i Kovilju. Tokom jula na redu su Železnički park i Novo naselje, zatim u avgustu Bulevar oslobođenja i Most slobode, a u septembru Rumenačka ulica i Bulevar cara Lazara.

Dodajmo i da je predviđeno da “Stan” u slučaju potrebe, tj. havarija i sličnog, po nalogu Gradske uprave za investicije radi na popravci javne rasvete.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay