Početna Gradske teme Za radove na održavanju Mosta slobode još 48,6 miliona dinara

Za radove na održavanju Mosta slobode još 48,6 miliona dinara

U narednih 11 meseci će trajati radovi na održavanju Mosta slobode vredni skoro 48.610.000 dinara sa PDV-om.

Posao je dobila grupa firmi na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije. Bila su dva ponuđača, a ponuda “MDJ Most-NS” nije prihvaćena jer je bila za skoro milion dinara skuplja. Radove će tako obaviti firme “Extra-auto transport” iz Vrbasa, “AG institut” iz Novog Sada, “Trioprojket” iz Beograda, “Nikolić” iz Kraljeva i “Freyssinet ogranak Beograd” sa Novog Beograda, koje su dale rok za izvođenje radova od 320 dana.

Radovi na Mostu slobode, prema konkursnoj dokumentaciji, obuhvataju uglavnom radove oko stubova 10 i 11 koji se nalaze na Bulevaru despota Stefana, pre ulaza na Štrand. Kako se navodi, predviđeni su radovi na kolovoznim pločama i konzolama mosta u dužini od 246 metara, zatim uklanjanje korozije “glavnih sadučastih nosača mosta” na površini od 1.500 kvadrata, antikorozivna zaštita i popravka pešačke ograde u dužini od 240 metara i odbojne ograde saobraćajnice u dužini od 246 metara, kao i drugi poslovi, između ostalog i uklanjanje divljeg rastinja ispod mosta.

Dodajmo da su ovi radovi na održavanju druga faza, dok je prva faza rađena proletos, kada je “MDJ Most-NS” radio popravke u vrednosti od oko 41 milion dinara sa PDV-om takođe na delu mosta oko stuba 10.

Izvor: 021
Foto: Pixabay