Početna Gradske teme Žarko Paspalj na “Nedelji olimpizma”

Žarko Paspalj na “Nedelji olimpizma”

DCS_0330_resize

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu – sport zdravlje i umetnost kuvanja u ambijentu najlepše dunavske plaže Štrand” počela je u ponedeljak.
Četvrtu godinu za redom u organizaciji Biblioteke grada Novog Sada, Heror Media Ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija omogućeni su kvalitetni sadržaji posetiocima plaže.

Nedelju Olimpizma sa kojom svake godine započinje manifestacija Pod krošnjama na Štrandu otvorili su potpredsednik Olimpijskog Komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki. U ime organizatora, goste je pozdravio Dragan Kojić, direktor Gradske Biblioteke.

Sagovornici barda sportskog novinarstva Jovana Tanurdžića su bili Vasa Mijić, odbojkaš i Zoran Gajić, odbojkaški trener.

DCS_0316_resize

Od čelnika Olimpijskog Komiteta Srbije čuli smo da pripreme za Rio teku po planu i da se ovih dana završavaju kvalifikacije za najveće sportsko takmičenje. Za sada su 103 sportiste iz Srbije ostvarili plasman za učešće na Olimpijskim Igrama u Riju.

Malo je poznato u javnosti da je Žarko Paspalj u prelomnom trenutku u svom životu odlučio da nastavi sa košarkom zahvaljujući upravo Jovanu Tanurdžiću koji je u tom trenutku bio predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Vasa Mijić iz generacije zlatnih odbojkaša u Novom Sadu vodi sportski klub Volley prenoseći na taj način novim generacijama značaj posvećenosti sportu i najvišim rezultatima koji svakako zahtevaju veliku disciplinu i rešenost pojedinca.

DCS_0288_resize

Iz razgovora sa Zoranom Gajićem, trenerom koji je odbojkašku ekipu doveo do olimpijskog zlata saznali smo da se naziru zadovoljavajuća sistemska rešenja koja će rešiti velike probleme sa kojima se sportski klubovi danas susreću.

Nakon Nedelje Olimpizma od 18. jula do 20. avgusta program se nastavlja organizovanim jezičkim radionicama mađarskog, rusinskog, slovenačkog, rumunskog i slovačkog jezika za decu uzrasta 5-12 godina.

Radionice se održavaju od 19-20 časova svakog radnog dana ispred Biblioteke na Štrandu. Subotom je kviz od 18-20 časova.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo