Početna Gradske teme Zaštitnik građana Novog Sada od sada je Lokalni ombudsman

Zaštitnik građana Novog Sada od sada je Lokalni ombudsman

Zaštitnik građana Novog Sada ima novo ime, a to je Lokalni ombudsman, shodno novoj Odluci o lokalnom ombudsmanu koju je usvojila Skupština grada.

Ova izmena samo je tehnička i ne utiče na nadležnost, sastav i postupanje dosadašnje institucije Zaštitnika građana Novog Sada, ali jeste bitna informacija kako bi građani prepoznali Lokalnog ombudsmana i imali u vidu promenu u nazivu koja je nastupila.

Ipak, došlo je do jednog proširenja nadležnosti, pa će tako Lokalni ombudsman od sada kontrolisati i rad Gradskog veća kad postupa kao drugostepeni organ u upravnom postupku.

Dosadašnja Zaštitnica građana i zamenica Zaštitnice građana nastavljaju sa radom kao Lokalni ombudsman i zamenik Lokalnog ombudsmana do isteka mandata na koji su izabrane. Takođe, Stručna služba Zaštitnika građana nastavlja sa radom kao Stručna služba Lokalnog ombudsmana, u istim prostorijama koje se nalaze na adresi Vojvođanskih brigada broj 17.

Broj telefona 021/420-211 ostaje i dalje dostupan građanima, dok je nova adresa sajta www.lokalniombudsman.novisad.rs već u funkciji, iako sajt nije ažuriran.

Mejl adresa zastitnik.gradjana@novisad.rs će u narednom periodu i dalje biti u funkciji, a uskoro se očekuje i da mejl adresa lokalni.ombudsman@novisad.rs bude stavljena u funkciju. Što se tiče Fejsbuk stranica Zaštitnik građana i Zaštitnik građana Novi Sad, za sada će se i dalje koristiti pod tim nazivima, do usklađivanja.

Čime se bavi Lokalni ombudsman i na koji način može da pomogne saznajte na sajtu institucije.

Izvor: 021
Foto: Pixabay