Početna Gradske teme Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

Peto izdanje manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” koju leti zajednički organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, završeno je juče kvizom iz slovenačkog jezika u Biblioteci na Štrandu.

Troje najboljih bili su: I mesto – Maša Storožuk Zeljković, II mesto – Dušan Barišić i III mesto – Petko Cvijanović.

Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija “Coca-Cola” sa brendom “Rosa” i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

U tronedeljnom programu radionica tokom kojih su deca učila mađarski, slovački i slovenački jezik i kulturu učestvovalo je ukupno 47 dece.

Kako ova manifestacija promoviše svake godine sport i zdrav način života, ove godine u fokusu je bio aktivan boravak u prirodi i planinarenje, te su dva kviza održana na Fruškoj gori, na lokalitetu Rim, koji se nalazi iznad Beočina. U dve vođene šetnje ukupno je učestvovalo 59 šetača.

Pokrovitelji manifestacije su bili Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Prijatelji manifestacije su bili “Gradsko zelenilo”, Alternativna družina “Šipak”, “Fruškać”, Green Adventure Fruška gora i Šumska zajednica Beočin.

Autor: NsHronika
Foto: Aleksandar Plačkov