Početna Gradske teme Zbog nelegalnih, legalnim taksistima zarada manja do 20 odsto

Zbog nelegalnih, legalnim taksistima zarada manja do 20 odsto

Divlji taksisti i dalje voze u Novom Sadu, iako gradska inspekcija uklanja takozvane “kockice”. Zbog njihovog prisustva na ulicama Novog Sada na gubitku su svi prevoznici koji poštuju zakon.

Divlji taksisti, bez obzira na to da li voze po gradu ili ka drugim mestima, imaju svoje mušterije.

Legalnim taksistima kažu da im je, zbog nelegalnih taksista, zarada manja za 15 do 20 odsto. Zbog razlike u ceni mušterije se ne voze s njima u prigradska naselja i druge gradove, a tu su i troškovi koje legalni taksisti, za razliku od nelegalnih, imaju.

Na gubitku je i gradsko saobraćajno, a manju zaradu imaju i međugradski prevoznici. U gradskoj inspekciji kažu da rade na uklanjanju divljih taksista i tvrde da to daje rezultate.

– U 2017. godini četiri vozila smo privremeno oduzeli, tri taksi vozila su isključena iz saobraćaja, pokrenuto je 60 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a uručeno pet prekršajnih naloga – kaže Siniša Vujinović, glavni inspektor za saobraćaj i puteve.

U inspekciji dodaju da je od 2010. godine do sada privremeno oduzeto 213 vozila, navodeći da su svesni trenutne situacije te da ulažu maksimalne napore kako bi se to promenilo.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay