Početna IT & Business Grad subvencioniše samozapošljavanje sa 200 do 400 hiljada dinara

Grad subvencioniše samozapošljavanje sa 200 do 400 hiljada dinara

0

Grad Novi Sad dodeljuje jednokratnu subvenciju od 200.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

“Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 200.000 do 400.000 dinara”, navodi se u javnom pozivu koji je raspisan do 21. avgusta.

Da biste mogli da se prijavite na poziv morate da ispunite sledeće uslove:

– Podnet zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu
– Prebivalište na teritoriji Novog Sada, dok preduzetnička radnja ili privredno društvo koje će se osnovati takođe moraju da imaju na teritoriji grada
– Da ste prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu
– Završena obuka iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije
– Zaključen individualni plan zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošlajvanje
– Kako se navodi, neće se subvencionisati delatnosti iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, trgovine električnom energijom i gasovitim gorivima preko gasovodne mreže, trgovina na veliko, finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja, kockanja i klađenja.

Više informacija možete pronaći na sajtu Grada Novog Sada.

Izvor: NSU, 021
Foto: Pixabay