Početna IT & Business Međunarodni dani energetike i investicija danas i sutra u Novom Sadu

Međunarodni dani energetike i investicija danas i sutra u Novom Sadu

0

Međunarodni dani energetike i investicija su najveći forum u oblasti energetike u Vojvodini i obrađuju sve aktuelnosti na teme energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, zelene gradnje i zaštite životne sredine održaće se tokom dva dana, danas i sutra, uz plenarnu sesiju, biće održano i osam panela.

O najaktuelnijim temama u oblasti energetike govoriće eminentni stručnjaci iz devet zemalja.

Deo Dana energetike je i izložbeni segment u kojem će se uz firme iz Srbije predstaviti i izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske. Biće organizovana i izložba eko fotografija sa ciljem da produbi svesti o neophodnosti zaštite životne sredine. Uz to, prvi put na jednom mestu posetioci će imati uvid u ponudu električnih i hibridnih automobila proizvođača “wolksvagen“, “nisan“, “honda“, “toyota“, “jaguar“ i “hyundai“.

Dani energetike organizuju se u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RES Fondacijom. Grad prijatelje je Zrenjanin, a Grad partner je Grad Novi Sad.

Kako je naglasila Marijana Dukić Mijatović, savetnica gradonačelnika Novog Sada, slobodne lokacije za investitore, dosadašnji rezultati i planovi u oblasti energetike, kao i rezultati uvođenja energetskog menadžmenta u Novom Sadu, teme su koje će obeležiti nastup Grada partnera Dana energetike.

“Zainteresovani će moći da se informišu o projektima na temu energetske efikasnosti kao što su ‘GreENERGY’ i ‘Obnovljiva solarna energija (R-SOL-E)’ i drugim u kojima su učestvovale gradske uprave”, rekla je Dukić Mijatović i dodala da će nadležnim službama Grada od strane UNDP-ja biti uručene nagrade kao rezultat uspešne realizacije aktivnosti na daljinskom unošenju računa u bazu ISEM.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay