Početna IT & Business Najkorisnije aplikacije za život u Novom Sadu

Najkorisnije aplikacije za život u Novom Sadu

Veliki broj aplikacija dostupan je za mobilne korisnike. Mišljenja o njima su različita i podeljenja što se tiče njihovih prednosti i mana, ali je nesporno da skraćuju vreme u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Za vas smo izdvojili aplikacije koje su besplatne, možete ih skinuti sa Google play prodavnice, a mogu vam olakšati život u Novom Sadu.

Bus NS Gradski prevoz Novi Sad

Ova aplikacija vam pruža mogućnost da u svakom trenutku saznate raspored, autobuske linijem, transfere i mape za Novi Sad. Bus NS vodič je podeljen na Gradske i Prigradske linije, redove vožnji za radni dan i vikend. Pomoću GSP-a na telefonu pronaćiće te najbliže autobuske linije sa svim stajalištima u poznatom i fleksibilnom okruženju Google mape sa zumiranjem i detaljnim informacijama o ulicama grada. Aplikacija je jednostavna i zabavna sa prilagođenim dvojezičnim menijem na srpskom i engleskom.

I love Novi Sad

Upoznajte Novi Sad kroz laganu šetnju i istražite vekove istorije, saznajte nešto o poznatim Novosađanimai istoriji grada. Ova aplikacija je najatraktivniji način da upoznate naš grad i sve njegove čari. Na praktičan način uz upotrebu telefona imate mogućnost da istražite arhitekturu, kulturno-istorijske znamenitosti, da nađete put do ugostiteljskih objekata ili se informišite o zabavnim gradskim sadržajima. Uz ovu aplikaciju saznajte gde se nalaze najlepši parkovi, muzeji i galerije.

Srpsko narodno pozorište

Aplikacija Srpskog narodnog pozorišta omogućava vam da pregledate aktuelni repertoar Srpskog narodnog pozorišta, da pročitate više o predstavama, vidite promocije, poklone i specijalne ponude. Uz pomoć aplikacije podelite novosti sa prijateljima, pozovite ih u pozorište i učestvujte u nagradnim igrama.

Taxi aplikacije

Za one koji su skloniji taksi prevozu na Google play prodavnici mogu pronaći aplikacije Crveni i Red, City, Pan, Maxi, SOS, VIP… Sve one pružaju mogućnost besplatnog poručivanja vožnje, praćenja vozila u realnom vremenu.

Parking manijak

Aplikacija služi za plaćanje parking u Srbiji, a osim Novog Sada podržava gotovo sva mesta u Srbiji. Standardno ne koristi GPS već mobilnu mrežu za lociranje trenutnog mesta za koje se plaća parking. Ukoliko uključite opciju napredno lociranje, možete locirati i zonu parkinga upotrebom GPS senzora.

Bioskop

Novi Sad može da se pohvali sa tri bioskopske kuće: Arena Cineplex, Cineplexx Promenada i Cinestar BIG. Svaka od njih poseduje aplikaciju koja nudi pregled trenutnog repertoara, popuste, nagradne igre i pogodnosti za korisnike aplikacije.

Pruži korak

Aplikacija Pruži korak broji vaše korake i preračunava prepešačene metre u dinare. Koliko metara vi budete prepešačili – toliko će dinara oni donirati NURDOR-u. Pored humanitarnog karaktera, aplikacija ima za cilj da motiviše ljude na pešačenje, a samim tim i zdraviji život i na očuvanje životne sredine smanjenjem emitovanja štetnih gasova iz prevoznih sredstava u atmosferu.

Izvor: NSUzivo
Foto: Pixabay