Početna IT & Business Novi Sad daje subvencije za samozapošljavanje

Novi Sad daje subvencije za samozapošljavanje

Gradska uprava za privredu raspisala je Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada. Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privredans.com.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim osobama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti, visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Ukoliko se više nezaposlenih udruži u skladu sa zakonom, svako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 400.000 dinara.

Osoba koja ostvari pravo na subvenciju u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukupno je za ovaj konkurs izdvojeno 30 miliona dinara.

Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu, poštom ili lično, a javni poziv je otvoren do 17. septembra.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay