Početna IT & Business Novi Sad daje subvencije za samozapošljavanje

Novi Sad daje subvencije za samozapošljavanje

0

Gradska uprava za privredu raspisala je Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada. Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privredans.com.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim osobama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti, visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Ukoliko se više nezaposlenih udruži u skladu sa zakonom, svako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 400.000 dinara.

Osoba koja ostvari pravo na subvenciju u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukupno je za ovaj konkurs izdvojeno 30 miliona dinara.

Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu, poštom ili lično, a javni poziv je otvoren do 17. septembra.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay