Početna Kultura Besplatna edukacija u oblasti kulturnog menadžmenta danas na Tribini mladih

Besplatna edukacija u oblasti kulturnog menadžmenta danas na Tribini mladih

Na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada u danas u 18 časova biće predstavljen program “Lab for European Project Making“.

Evropska prestonica kulture, projekat EU koji postoji već 33 godine, iziskuje potrebu za angažovanjem menadžera u kulturi sa širokim znanjem o kretanjima na domaćoj i stranoj umetničkoj sceni, o kapacitetima grada, kao i o potrebama publike.

Kako bi se izgradili neophodni ljudski kapaciteti, Fondacija “Novi Sad 2021” zajedno sa partnerima sa projekata “Rijeka 2020” i “Temišvar 2021” pokrenula je projekat “Lab for European Project Making” koji ima za cilj da izgradi veštine neophodne za menadžere koji će obavljati poslove realizacije ovog kompleksnog umetničkog projekta.

Zainteresovani će se na prezentaciji informisati o programu i sličnim iskustvima u gradovima koji su već nosili ovu prestižnu titulu. Projekat će uključiti tri sedmodnevna seminara koji će se baviti različitim temama i omogućiti da odabrani kandidati dobiju fokusirana znanja i neophodne veštine kako bi odgovorili potrebama ovog međunarodnog projekta.

Svaki od seminara uključiće po dva mentora i tri predavača, renomirane stručnjake iz specifičnih oblasti kulture. Prvi trening-seminar planiran je za decembar ove godine u Temišvaru, u Novom Sadu će biti u aprilu naredne, a poslednji u Rijeci u julu 2018. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: EPK2021