Početna Kultura Film Nikole Koja “Stado” 24. novembra premijerno u Novom Sadu

Film Nikole Koja “Stado” 24. novembra premijerno u Novom Sadu

Stado - Nikola Kojo i Zoran Cvijanovic kao Kolja i Cveja

Rediteljski prvenac Nikole Koja, film “STADO”, imaće novosadsku premijeru 24. novembra u Areni Cineplex sa početkom u 20:30 časova. Očekuje se dolazak brojne autorske i glumačke ekipe filma koja će se pokloniti novosadskoj publici i predstaviti im se i tokom šetnje crvenim tepihom.

Stado - Petar Strugar i Vesna Trivalic

STADO je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je STADO zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

Stado - Vesna Trivalic i Natasa Ninkovic kao Vida i Mila

Glumačku četvorku koja svojim talentom i iskustvom nosi ovaj film čine Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nataša Ninković, a deo STADA su i Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Petar Strugar, Goran Radaković, Marko Gvero, Danijela Vranješ, Hristina Popović, Nikola Pejaković, Bojan Dimitrijević, Nikola Vujović, Branislav Trifunović, Miloš Samolov i mnogi drugi. Režiju filma potpisuje Nikola Kojo uz superviziju Gorana Gajića, dok je scenario pisao Nebojša Romčević.

“Stado je metafora za sve nas glumce, pa i za narod i način na koji u životu srljamo i ponekad se ne branimo od prepreka”, rekao je Nikola Kojo.

Trejler filma možete pogledati na ” target=”_blank”>sledećem linku.