Početna Kultura Književne večeri “Nesaglasnost” u CK13

Književne večeri “Nesaglasnost” u CK13

0

ck13Književne večeri “Nesaglasnost – predstavljanje nove pesničke scene” biće predstavljene u utorak, 25. oktobra u Omladinskom centru CK13.

“Nesaglasnost” je ciklus književnih večeri na kojima će se u Omladinskom centru CK 13 novosadskoj publici u slobodnoj formi predstavljati pesnici i pesnikinje novije generacije.

Ovog meseca u programu učestvuju:

Srđan Gagić (1988) rođen u Novom Gradu/Bosanskom Novom, BiH. Živi u Beogradu, gde je diplomirao srpsku književnost i jezik sa komparatistikom na Filološkom fakultetu. Za prvu zbirku “Deca u izlogu” (Ratkovićeve večeri poezije, 2015), nagrađen je Brankovom nagradom. Rukopis druge zbirke “Prelazno doba” biće objavljen u izdavačkoj kući “Treći trg” do kraja godine. Priredio je panoramu “Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona” (2015, Klub A302, Filozofski fakultet, Zagreb). Član je uredništva časopisa za jezik, književnost i kulturu “Balkan Express”. Pesme su mu prevođene na engleski i rumunski.

Saša Sabadoš (1989, Sombor) je student doktorskih studija istorije i arhivist u Istorijskom arhivu Sombor. Do sada je objavljivao poeziju i kratku prozu na rusinskom jeziku u publikacijama MAK, Švetlosc, Literaturne slovo (Novi Sad) i Dumki z Dunaju (Vukovar). Autor je zbirke kratkih priča “Pokidani crveni konci” (2013) na rusinskom jeziku.

Moderator: Stevan Bradić

Program će početi u 20 časova.

Autor: 021.rs