Početna Kultura Nedelja kulture Bolivarske Republike Venecuele u KCNS

Nedelja kulture Bolivarske Republike Venecuele u KCNS

0

venecuela_660x330

U Kulturnom centru Novog Sada, od 14. do 17. aprila biće održana nedelja kulture Bolivarske Republike Venecuele. U tom periodu posetioci Kulturnog centra Novog Sada imaće priliku da se upoznaju sa ovom egzotičnom zemljom, saznaju više o njenoj kulturi i otkriju zašto se o njoj priča kao o najčuvanijoj tajni Kariba, najavili su organizatori.
Manifestacija će biti otvorena 14. aprila tradicionalnom muzikom i plesom Venecuele i Srbije, a publika će moći da primeti sličnosti i razlike umetničkog izraza naših naroda.

Od 2013. godine festival Ples đavola iz Jarea uvršten je na listu Svetske kulturne nematerijalne baštine UNESKA i predstavlja autentičnu kulturno-umetničku tvorevinu Venecuele. Osim toga, publika će biti u prilici da uživa u gracioznosti nacionalnog plesa Venecuele – horopa, kao i u šarenim egzotičnim haljinama koje će se njihati u ritmu kalipsa, a na kraju večeri nastupiće Kulturno-umetničko društvo “Vila“ iz Novog Sada sa tradicionalnim srpskim folklorom.

Tokom nedelje Venecuele, Novosađani će moći da čuju šta je to Bolivarska revolucija i koji su njeni koreni, ideje koje je zastupao Čavez i njihov uticaj na današnju politiku predsednika Nikolasa Madura, uvid u aktuelnu situaciju u Venecueli i blizak odnos sa Srbijom.

Posetioci će prisustvovati premijernom predstavljanju knjige “Predsednik Nikolas Maduro: Venecuelanska Bolivarska revolucija u borbi za dobrobit čovečanstva” i filma “April, između mira i besa”, navodi se u saopštenju.

Autor: NsHronika.rs
Foto: kcns.org.rs