Početna Kultura Omladinski centar OPENS dobija nov prostor u Kineskoj četvrti

Omladinski centar OPENS dobija nov prostor u Kineskoj četvrti

0

Omladinski centar OPENS dobija nov prostor u Kineskoj četvrti i to na međunarodni Dan mladih. Tim povodom, posetioci će moći da uživaju na raznim aktivnostima obojenim muzikom.

Omladinski centar OPENS, kojim će upravljati mladi, ujedno je i kulturna stanica. U pripremi je prostor za sve mlade, koji će moći da organizuju aktivnosti koje žele, i time obogate Novi Sad za više programa od značaja za kulturu i umetnost.

“Mladi će moći ovde da pohađaju različite sadržaje, edukativne, zabavne, kreativne koje su korisne za mlade. Od radionica, predavanja, plesnih večeri i drugih različitih formi i mladi će moći svakodnevno da dolaze i pohađaju te sadržaje”, rekla je Jelena Karać, članica tima OPENS.

Ideja je da se simbolično proslavi međunarodni dan mladih, pa će se tako na taj dan zvanično ovaj centar i otvoriti.

“12. avgusta će se ovde desiti jedan jednodnevni događaj sa početkom od 17 časova i prvi deo događaja će biti zapravo realizovan unutar ove zgrade koja će tad biti finalno završen. Taj događaj od 17  do 19h predstavlja simulaciju jednog radnog dana omladinskog centra i kulturne stanice OPENS gde će neke organizacije i kulturne institucije simulirati svoje programe”, rekla je Jelena Karać, članica tima OPENS.

Od osam časova sledi muzički program benda Tri kapljice, Buč Kesidi, kao i nastup dj Miles High. Ulaz na otvaranje omladinskog centra je slobodan uz poštovanje epidemijskih mera.

Izvor: RTV
Foto: Novi Sad EPK / V. Veličković