Početna Kultura Otvorena izložba „AllStars“

Otvorena izložba „AllStars“

0

DSC00808

Svečana izložba PDP “AllStars”, otvorena je sinoć u galeriji “Most” u Zavodu za kulturu Vojvodine. Sa početkom u 19h, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radovima aktuelnih domaćih dizajnera i ilustratora. Specifičnost mini radova se ogleda u tome što su štampani na A3 formatu, posebnom tehnikom na rizografu, u tri boje: crvenoj, crnoj i plava.

DSC00821

Prema rečima Dajane Vujaklije, programske direktorke PDP konferencije, izloženi su radovi ukupno 17 autora, od kojih je 14 autora po pozivu i tri pobednička rada PDP konkursa. Ideja za radove je nastala na poslednjoj PDP konferenciji, na kojoj se polemisalo o tome kako se sa što skromnijim budžetom ili bez budžeta može realizovati ideja.

DSC00826

Izazov svim ovim autorima je bilo kreiranje rada za štampanje na rizograf mašini. To je mašina koja se redovno koristi u birokratske svrhe, za štampanje uplatnica i priznanica, međutim nije precizna, nije svaki otisak isti, ne može se uvek predvideti kvalitet štampe“, rekla je Vujaklija.

DSC00829

Dizajneri i ilustratori izloženih radova su: Lazar Bodroža i Nenad Trifunović, Jovan Trkulja, Milan Letić, Marijana Rot i Milica Pantelić, Bratislav Milenković, Davor Gromilović, Monika Lang, Željko Lončar, Marina Milanović, Marko Purać, Stefan Stanojević, Mirko Žarković, Ivana Radmanovac, Jovana Janković i Ivan Mesaroš.

DSC00838

PDP je konferencija kreativnih medija, koja se već osam godina održava u Novom Sadu, a okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da kroz predavanja, radionice i izložbe edukuje publiku u oblasti kreativnih medija.

DSC00824

Svi zainteresovani, radove mladih dizajnera i ilustratora mogu pogledati do 29. januara 2016. godine, u galeriji “Most” u ulici Vojvode Putnika 2.

DSC00817

Autor: Maja Guzijan