Početna Kultura Otvorena izložba Danijele Tasić u Radio kafeu

Otvorena izložba Danijele Tasić u Radio kafeu

0

izlozba_rkafe

Izložba umetnice Danijele Tasić otvorena je u Radio kafeu. U novom galerijskom prostoru pod nazivom “ArtGalerija Format A021” predstavljena je umetnica Danijela Tasić koja je delom “Reci:novac” pre dve godine pokrenula javnost da zauzme stav po pitanju tumačenja umetničkog dela.

izlozba_rkafe2

Anatemisano, cenzurisano, satanizovano Danijelino delo stvorilo je meta delo, odnosno reakcije koje pokazuju čitav niz društvenih fenomena i daju gotovo studiju istorije mentaliteta, dok se još odigrava. Same reakcije na ovaj rad su freske vremena i prostora u kome živimo, sada fiksirane u tekstove, ostavljene po internet portalima kao istorijski dokument“, rekla je Milja Branković koja je otvorila izložbu.

izlozba_rkafe3

Posetioci su tokom izložbe imali priliku da se fotografišu iza interaktivnog dela “Reci:novac” i postavljanjem fotografije na društvene mreže pod heštegom #recinovac sami postanu deo ovog projekta.
Podsetimo da je Kulturni centar Novog Sada odlučio da se delo 2013. godine ne izloži u njihovim prostorijama, nakon cenzure bilo je predstavljeno u Fabrici, a u narednih nedelju dana biće izloženo u Radio kafeu, zajedno sa komentarima koje je delo izazvalo, praveći interesantan fenomen – još jedno delo.
Samoj izložbi, prethodila je tribina o položaju umetnica i umetnika, na kojoj su govorili umetnica Danijela Tasić, aktivistkinja i umetnica Ivana Inđin, frontmen grupe Šinobusi Milan Korać, kao i frontmen grupe Drum ‘n’ Zez Vojislav Malešev.

Autor i foto: 021.rs