Početna Kultura Predstava “Ana Karenjina” premijerno izvedena povodom obnove Velike sale Novosadskog pozorišta

Predstava “Ana Karenjina” premijerno izvedena povodom obnove Velike sale Novosadskog pozorišta

0

Predstava “Ana Karenjina” izvedena je sinoć u Novosadskoj pozorištu povodom završetka rekonstrukcije Velike sale.

Rekonstrukcija Velike sale i velikog foajea u ovom pozorištu, finansirana je sredstvima iz budžeta Grada u iznosu od oko pet miliona dinara.

“Ponosan sam na to što ovo pozorište nema samo novu fasadu i krov, nego ima novu snagu da čuva duh koji ga prožima više od četiri decenije. Ima snagu da upriliči najbolje predstave, okuplja ljude, podstiče na diskusiju, i neguje kulturu, najpre mađarske nacionalne zajednice. Ulaganjem u Novosadsko pozorište pokazujemo da je Novi Sad bogat u svojoj raznolikosti, da u njemu ne živimo jedni pored drugih, nego živimo zajedno, i da se veoma dobro razumemo. Pomoći ćemo i Kulturnom centru ‘Petefi Šandor’ na Telepu i to će biti nova kulturna stanica u gradu”, naveo je sinoć gradonačelnik Miloš Vučević i posebno istakao značaj Festivala manjinskih pozorišta iz regiona koji organizuje Novosadsko pozorište.

Grad je, preko Uprave za kulturu u 2018. godini izdvojio blizu šest miliona dinara za sanaciju fasade objekta i rekonstrukciju elektroinstalacija u Novosadskom pozorištu, a ove godine opredeljeno je preko 11 miliona dinara za rekonstrukciju krova i izgradnju galerije u magacinskom prostoru u toj ustanovi kulture.

Izvor: 021
Foto: Grad Novi Sad