Početna Kultura Prijavljivanje za festival “Piano City Novi Sad”

Prijavljivanje za festival “Piano City Novi Sad”

0

Od 7. do 9. septembra 2018. u Novom Sadu će se održati drugi po redu međunarodni festival pijanizma “Piano City Novi Sad”, koji okuplja pijaniste svih generacija, različitih žanrova i izvođačkih profila.

Zainteresovani pijanisti svih uzrasta, različitih žanrova i izvođačkih profila, solisti i klavirska dua, mogu se za učešće na festivalu prijaviti na zvaničnom sajtu festivala www.pianocitynovisad.com do 25. juna 2018. u 24h.

Pored pijanista izvođača, mogu se prijaviti i građani koji žele da ustupe svoj privatni prostor za održavanje kućnih “Piano City” koncerata, kao i firme koje žele da svoj poslovni prostor pretvore u muzičku scenu tokom “Piano City” vikenda. Svi koji su zainteresovani da na taj način postanu deo Piano City festivala mogu to učiniti popunjavanjem odgovarajućeg formulara na sajtu festivala.

“Piano City” nije takmičarskog karaktera i nije komercijalan. Njegova ideja je da približi muziku građanima i privuče građane muzici, dajući priliku pijanistima da se predstave na celodnevnim koncertnim maratonima na brojnim lokacijama u gradu. Festival je pokrenut u Berlinu 2010. godine i danas se održava u velikim centrima, Milanu, Napulju, Palermu, Trstu, sa tendencijom daljeg širenja. Novi Sad je četvrti grad domaćin u evropskoj mreži “Piano City” festivala.

Više o manifestaciji, kao i o uslovima prijavljivanja i učešća, možete saznati na sajtu i na Facebook stranici festivala a kako je izgledao prvi Piano City Novi Sad, održan prošle godine, možete pogledati u promo spotu festivala:

Izvor i foto: Promo