Početna Kultura Promocija monografije Milan Stanojev u Muzeju Vojvodine

Promocija monografije Milan Stanojev u Muzeju Vojvodine

0

Promocija monografije Milan Stanojev, autora Miloša Arsića održaće se u četvrtak, 18. aprila, u 12 sati, u Muzeju Vojvodine (Dunavsk 35).

Na promociji će pored autora Miloša Arsića, istoričara umetnosti govoriti i istoričar umetnosti Mile Ignjatović, a prisutne će pozdraviti direktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njagovan.

Milan Stanojev, grafičar, slikar i likovni pedagog rođen je u Srbobranu 1938. Umetničko školovanje je započeo u Školi za primenjenu umetnost u Novom Sadu, nakon studija na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, diplomirao je 1964. godine, a postdiplomske studije završio je dve godine kasnije.

1967. dolazi u Novi Sad gde godinu dana radi kao tehnički urednik časopisa Polja i urednik Likovnog salona Tribine mladih.

Godine 1975. primijen je u zvanje docenta za predmet Crtanje, na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, 1981. izabran je u zvanje vanrednog, a 1986. u zvanje redovnog profesora za predmet Crtanje sa tehnologijom i Grafika sa tehnologijom.

Pedagoškim radom se bavio do 2004. godine, kada se u potpunosti posvećuje umetničkom radu.

Od 1964. godine član je ULUS-a i Grafičkog kolektiva. Studijski je boravio u: Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Engleskoj i Italiji. Priredio je oko pedeset samostalnih i učestvovao na preko tri stotine grupnih iziožbi u zemlji i inostranstvu.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay