Početna Kultura Prva samostalna izložba fotografija „Nešto se dešava“

Prva samostalna izložba fotografija „Nešto se dešava“

Jelena Pajic_foto1Prva samostalna izložba fotografija kolektiva Ulice fotografija pod nazivom „Nešto se dešava“ biće održana u sredu, 27. maja u SKCNS Fabrika, što će označiti i početak nove fotografske scene Srbije.
Organizatori izložbe će se svojim gostima, kao i do sada, zahvaliti na dolasku poklanjajući im umanjene štampane verzije fotografija sa izložbe. Nakon svečanog otvaranja izložbe u 21 čas, sve posetioce očekuje i žurka sa di-džejom Dvo Ka za miks pultom.

NeÅ¡to se desava_foto2Ulice fotografija je kolektiv oformljen u septembru 2014. godine, kao podgrupa jedne veće zajednice – Departmana 0, koji deluje na 3 fronta – likovnom, audio vizuelnom i fotografskom. Osnovani su sa idejom da budu kolektiv koji se bavi dokumentarnom fotografijom, njenim neformalnim izrazom i naglašavanjem estetike i emocije u istoj. Pored izlaganja i promocije svojih članova, kolektiv promoviše i goste, koji prolaze selekciju od strane članova kolektiva, a sve to zarad širenja umetnosti i pronalaženja novih talenata u fotografskom svetu.
Veliku pažnju publike kolektiv je dobio usled promocije svojih radova na Facebook stranici – Ulice fotografija. i dva promotivna angažmana na kulturnom panelu u SKCNS Fabrici, drugi na festivalu kratkog filma Shortz u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Pored toga kolektiv je izlagao i na javnoj površini u ulici Mite Ružića u Novom Sadu.Stefan Jovanovic_foto3
Članovi kolektiva „Ulice fotografije“ čine uglavnom studenti Univerziteta u Novom Sadu: Jelena Pajić, Sofija Balać, Miloš Čubrilo, Zoran Radulović, Stefan Jovanović, Miljan Vuletić, Aleksandar Ramadanović i Marko Pomorišac.
Izložbu „Nešto se dešava“ organizuje kolektiv Ulice fotografija, uz podršku SKCNS Fabrike, Štamparije Adverto, Štamparije Gigant, Čarolija berberaja, Mr. R-a i di – džeja Dvo Ka.

Autor:Knežević Ivana