Početna Kultura Šerbedžija večeras u novosadskom SNP

Šerbedžija večeras u novosadskom SNP

0

rade serbedzija

Glumac Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom “Zapadni kolodvor” nastupiće večeras u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, a sutra će održati koncert “Uzalud je budim” u Sava Centru.
Šerbedžija je ranije na konferenciji za novinare najavio da će na koncertima u Beogradu i Novom Sadu izvesti i neke nove pesme, da će “biti prostora da se na bini nenajavljeno pojave njegovi prijatelji Đorđe Balašević i Saša Lošić”, a specijalni gost biće 21-godišnja pevačica Danica Krstić.

Prethodno će u beogradskom Medija centru u 13 sati biti organizovan razgovor sa Šerbedžijom povodom novog izdanja njegove autobiografske proze “Do poslednjeg daha”, kao i zbirke izabrane poezije “Stranac”, najavio je pokret “Novi optimizam”.

Na promociji knjiga će, pored Šerbedžije, govoriti i dramaturškinja, kolumnistikinja i osnivač Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, reditelj Dejan Mijač, novinar Dragan Kremer, dok će moderator biti Aleksandar Đuričić.

“Do poslednjeg daha” je knjiga autobiografskih zapisa u kojoj slavni glumac otvoreno govori o događajima i ljudima koji su presudno uticali na njegov život i umetničku karijeru.

Ova knjiga je 2004. objavljena u Hrvatskoj i Sloveniji, a Šerbedžija je specijalno za srpsko izdanje autobiografije napisao ove godine dva nova poglavlja.

Dodatnu atrakciju ove knjige predstavlja serija crno-belih Šerbedžijinih fotografija koje je poznati fotograf Vladan Elaković snimio početkom ove godine u Santa Moniki.

U predgovoru “Stranca” Nikola Petković piše: “Pisana između ekstraliterarnih toposa Zagreba, Beograda, Ljubljane, Londona, Moskve, Provanse… i literarnih i artističkih persona, Vladimira Majakovskog, Arsena Dedića, Danila Kiša, Žike Pavlovića, Edvarda Munka… ali i njegove nuklearne porodice, Šerbedžijina knjiga je knjiga o ratu, žrtvi, novim počecima kojima nisu prethodila iskustvena ni egzistencijalna dovršenja”.

Autor: Tanjug
Foto: Screenshot