Početna Kultura Serbia Fashion Week od 9. do 16. oktobra na dve lokacije

Serbia Fashion Week od 9. do 16. oktobra na dve lokacije

0

Beauty Fashion Model Girl with Black Make up, Long Lushes. Fashi

Internacionalni festival mode i dizajna – “Serbia Fashion Week“, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 9. do 16. novembra 2015. godine i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka, očekuje se oko 30.000 posetilaca, preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi.

SFW

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.
I ove sezone Nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata:

• Internacionalna moda
• Domaća moda
• Edukativne konferencije
• Desgin week
• Showroom/Popup stores

I ove jeseni, modni sladokusci imaće priliku da budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, a dok ne dođe vreme za pistu, ljubitelji mode zagrejaće se za Nedelju mode uz brojne zanimljive aktivnosti koje će joj prethoditi.

SFW 3

Sada već popularna akcija SERBIA STREET STYLE, dobila je novi naziv – SERBIA STREET STYLE: BALKAN EDITION! Nakon pristizanja prijava fotografa iz više od 15 gradova i 5 zemalja, Street style se proširio i pored Srbije dobio fotografe iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.
Na ulicama Novog Sada, Beograda, Pančeva, Niša, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Podgorice, Budve, Tivta, Herceg Novog, Sarajeva, Bijeljine, Osijeka, Sofije, Plovdiva, Asenovgrada i Varne organizovan je STREET STYLE. Svi oni koji vole modu i žive u navedenim gradovima, imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odevanja koji traje od 10. do 17. oktobra. Kako je Street style postao još veći i još popularniji i pravila igre su se promenila. Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru biće određen pomoću broja share-ova na Facebook-u, a ove godine, Serbia Fashion Week pored street stylera nagrađuje i fotografe. Tri najbolja fotografa po proceni stručnog žirija biće nagrađena izložbom u sklopu Show room-a, a najbolje plasirani fotograf dobiće i SPA vikend za dvoje. Ako i vi želite da učestvujete u ovoj akciji, od 10. do 17. oktobra nabacite osmeh na lice i svoje omiljene krpice. 18. oktobra, na Facebook stranici Serbia Fashion Weeka će biti objavljene fotografije, a za share-ove imate vremena do 21.10. jer će tada biti objavljeni i dobitnici vrednih nagrada.

Kada grad polako uhvati ovaj modni ritam, bićemo spremni i za glavni događaj. Serbia Fashion Week počinje 9. novembra, a ulaznice će uskoro biti u pretprodaji.
Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek

Autor i foto: NsHronika.rs