Početna Kultura Svečana premijera animiranog filma “Urbano zrno”

Svečana premijera animiranog filma “Urbano zrno”

0

Svečana premijera animiranog filma “Urbano zrno” održaće se u CineStar bioskopu u TC BIG, u četvrtak, 28. novembra, s početkom u 11 časova, u sali broj 5.

Animirani film “Urbano zrno” nastao je kao rezultat saradnje Dečijeg kulturnog centra Novog Sada, Doma animacije iz Sremskih Karlovaca i bioskopa CineStara uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Film “Urbano zrno” je rezultat projekta o energetskoj efikasnosti koji je realizovan od maja do novembra na teritoriji Novog Sada. U projektu su učestvovali učenici četvrtih razreda iz deset osnovnih škola. Nakon interaktivnih predavanja koja je vodila arhitekta Vesna Jakovljević učenici su kreirali scenario za film. Najbolje ideje pretočene su u ono što će publika na premijeri imati priliku da vidi.

Osima animiranih filmova iz ciklusa “Urbano zrno” publika će imati prilike da vidi i ostale filmove iz produkcije Dečijeg kulturnog centra Novog Sada kao i filmove Dečije i omladinske animacije iz Sremskih Karlovaca. Filmovi su rađeni stop moušn tehnikom.
Premijeri će prisustvovati učenici koji su učestvovali u izradi filma, njih preko 100.

Kako pulsira planeta i da li zvone zvona za uzbunu saznaćete u četvrtak.

Autor: NsHronika
Foto: Promo