Početna Novosađani u belom svetu Đorđe: Sa 23 godine sam otišao iz Novog Sada na kruzere i...

Đorđe: Sa 23 godine sam otišao iz Novog Sada na kruzere i nisam se pokajao!

djrdje4

Đorđe Prelević je sa 23 godine odlučio da ode iz Novog Sada i bolju budućnost potraži u svetu, a za naš portal je odlučio da ispriča kako je izgledalo njegovo uzbudljivo putovanje.

Kad si otišao i čime se baviš?

Bilo mi je 23 godine kada sam odlučio da napustim Srbiju. Kruzeri su za početak bili idealno rešenje. Radio sam na blagajni kazina. U kratkom roku sam unapređen u menadžera mog odeljenja što mi je bilo dovoljno interesantno da se na brodovima zadržim još par godina. Nakon četvrtog ugovora shvatio sam da zapravo želim da živim u stranoj zemlji a ne da plovim svetom do u nedogled. U potrazi za zemljom sa najlakšim imigracionim procedurama Ujedinjeni Arapski Emirati su se učinili idealnim. Konkurisao sam za posao stjuarta i uskoro se navršavaju pune četiri godine kako živim u Dubaiu.

Šta ti se najviše dopada u novom gradu?

Popusti na avionske karte, moje, kao i ostalih aviokompanija su, pored putovanja, jedna od najboljih prednosti posla stjuarta. Sledeća omiljena stvar su mi slobodni dani. Trenutno uživam u 5-om danu bez ikakvih radnih obaveza. Kruzeri podrazumevaju donekle isto radno okruženje svaki dan, te s toga isti tim ljudi sto dodatno pojednostavljuje posao.

djordje2

Sa kim se družiš u novom gradu?

U inostranstvu volim da imam šarenoliko okruženje zbog zdravlja svesti. Nije mi bitno odakle je neko koliko to da li je interesatno društvo. Među mojim prijateljima naćićete Engleze, Australijance, Kanađane, Amerikance, Arape…Hrvate, Srbe. Lista nije konačna..

Šta ti najviše nedostaje iz Novog Sada?

U Novom Sadu mi nedostaje pitomosti, kulture i vedrine. Mnogi će reći da ta problematika i nije potpuno lokalnog karaktera.

Koliko puta godišnje dolaziš u Novi Sad?

Gledam da organizujem barem četiri posete godišnje. Akcenat je na kvalitetno provedenom vremenu sa porodicom. Dopustim sebi po koji ozbiljan izlazak uglavnom vođen savetom prijateljice Janje. Neretko to podrazumeva i kafanu.

djordje3 djordje5

 

Autor: NsHronika.rs