Početna Novosađani u belom svetu Srđan: New York je džungla – ako se ne boriš, ne opstaješ!

Srđan: New York je džungla – ako se ne boriš, ne opstaješ!

IMG_8665

Srđan Mikuljan je svoje mesto pod suncem pronašao u New Yorku, jer je u njemu uspeo da pronađe put ka ostvarenju svoje profesije. Kada je imao šest godina, roditelji su ga upisali na časove plesa, uočavajući njegovu sklonost ka igranju, kao i energiju koju je imao u velikoj meri, u odnosu na svoje vršnjake. Tada je sve počelo! Danas, sa 26 godina naš sagovornik ima veoma uspešnu karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli.

Kada si otišao u New York i čime se baviš?

U Ameriku sam otišao pre četiri godine, izazvao sam sebe na megdan i zadao nove životne ciljeve, do kojih sam morao doći po svaku cenu. Bio je to jedan dug, trnovit put, pun životnih lekcija koje sam savladavao u hodu. Naravno da su se neretko dešavale i greske, ali one su mi u velikoj meri pomogle i danas me učinile jačim čovekom.
Bavim se Latino-Američkim plesovima i to mi je najveća ljubav i dnevna doza “moje droge” , koja me čini srećnim. Plesom se bavim već 20 godina i jedan sam od srećnika jer sam uspeo da izgradim karijeru, na osnovu onoga, u čemu sam uživao od malih nogu.

IMG_8666

Šta ti se najviše dopada u novom gradu?

Još od početka srednje škole osećao sam se kao da ne pripadam u svom gradu, dosta sam se razlikovao od svojih vršnjaka. Uvek sam bio zauzet i radio nešto, jer sedeti na klupi ceo dan u parku ili kafiću, je za mene bilo gubljenje vremena.
Vremenom sam prerastao Novi Sad i kad sam došao u New York, nisam se osećao kao stranac, naprotiv imao sam utisak, kao da sam tamo već dug period. New York je u pravom smislu reči džungla, ako nemaš brz tempo života i svoj stav ,svoje JA….nikada nećeš opstati i dostići svoje ciljeve. Veoma je teško izbiti u prvi plan i boriti se za sebe u ovom velikom gradu, kada ima toliko konkurencije, ali sa druge strane, to te može učiniti još jačim i terati da svaki dan daješ svoj maksimum. To je ono što me oduševljava i smatram da se zbog toga ovaj grad ne može porediti ni sa jednim drugim na svetu.

Sa kim se družiš u New Yorku?

Kao što sam rekao, ja ne volim da gubim svoje vreme, pogotovo zato što mi treba određen broj sati za trening, san, teretanu i držanje časova. Tako da izlasci po gradu su veoma retki, kada putujem u drugi grad, izađem da vidim centar i neke dobre restorane sa društvom iz kluba i to je sve. Trenutno u ovoj fazi mog života, više preferiram da stvaram svoju budućnost, nego da izlazim. U generalu, mislim da tako razmišljaju uspešni ljudi, vreme je veoma dragoceno i treba ga pametno iskoristiti.

IMG_8667

Šta ti najviše nedostaje iz Novog Sada?

Ne znam šta mi najviše nedostaje iz mog rodnog grada, trenutno kada odem da posetim porodicu, ja se osećam kao turista u sopstvenom gradu i meni je sve zanimljivo..Žao mi je što se dosta mesta zatvorilo i to mi je bio prvi šok, kada sam prvi put došao da posetim porodicu i prijatelje. Uvek sam voleo centar Novog Sada i Zmaj Jovinu ulicu , energiju ljudi, ali sam pre par godina video da se sve izmenilo i postalo depresivno. Možda zato što dolazim iz New York-a, koji vrvi od ljudi u Novi Sad, gde je centar grada polu prazan.

Koliko puta godišnje dolazite u Novi Sad?

Trudim se da dolazim jednom godišnje, ali mislim da ću smanjiti posete, jer imam dosta obaveza u životu pa neću moći da ostajem toliko dugo u Srbiji.
Sam put je skup i ako dolazim dodjem na 3 nedelje, veruj mi da i te 3 nedelje prolete kao jedna….

IMG_8663

Autor: Bojana Šević