Mami na dar 2Osmomartovsku akciju “Mami na dar”, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” Novi Sad organizuju od 2. do 20. marta, u okviru pratećeg programa izložbe dečjih radova pod nazivom Muzejski detektiv (27. februar – 20. mart).

Peto druženje sa učesnicima Dečje radionice i njihovim mamama, okuplja predškolce iz sledećih vrtića: “Kolibri”, “Sigridrug”, “Veseli vozić”, “Palčica”, “Zvezdan”, “Dunavski cvet”, “Suncokret”, “Čigra”, “Kalimero”, “Petar Pan” i “Bajka”. Svoje mame, bake i druge najmilije članove porodice, mališani će moći da obraduju provodeći zajedničko vreme u obilasku muzeja i uživajući u umetničkim delima iz kolekcije Pavla Beljanskog. Ulogu kustosa izložbe preuzeće deca koja će svoju postavku tumačiti i pokazati šta su naučili tokom trajanja Dečje radionice 2015.

Mami na dar 1Takođe, u cilju što kvalitetnijih rezultata, nastavljen je ciklus predavanja namenjen vaspitačima Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, da bi se najmlađi, pre početka rada naredne radionice, još u matičnim ustanovama što bolje upoznali sa programom, pojmovima i sadržajima muzeja. Vaspitači će kroz interaktivnu komunikaciju sa kustosom Spomen-zbirke upoznati dela koja su inspirisala učesnike Dečje radionice 2015. Osim toga, moći će da saznaju i zanimljive podatke iz istorije Spomen-zbirke, života Pavla Beljanskog, umetnika i njihovih dela, koja predstavljaju antologiju srpske moderne umetnosti prve polovine 20. veka.

Autor: NSHronika.rs
Foto: SZPB