Početna Danas u gradu Danas počinje Sterijino pozorje

Danas počinje Sterijino pozorje

0

13226929_1612360085746981_8326226224658207661_n

Najznačajniji pozorišni festival u našoj zemlji i regionu – “Sterijino pozorje”, gde će se predstaviti najnovija teatarska produkcija, počinje danas i trajaće do 2. juna.

U takmičarskom programu “Sterijinog” programa je sedam predstava, a festival će otvoriti predstava “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića u režiji Andraša Urbana.

Ovogodišnje “Sterijino pozorje” biće održano pod sloganom “Gde su granice”, a tim pitanjem baviće se i predstave u takmičarskom programu i selekciji “Krugovi”.

U selekciji nacionalne drame i pozorišta, takmičiće se “Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici”, po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Dina Mustafića, a predstava je nastala u koprodukciji nekoliko institucija iz Beograda i Sarajeva.

Selektorka Marina Milivojević Mađarev odabrala je i predstavu “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović.

Zbog smanjenja budžeta, “Pozorje mladih” će umesto pet, trajati tri dana, a ove godine biće i manje gostiju iz inostranstva. U čast nagrađenih biće odigrana predstava “Nečiste sile” Ljubiše Vićanovića u režiji Bogdana Jankovića, Narodnog pozorišta iz Užica.

Tokom trajanja festivala, od 26. maja do 2. juna biće otvorena izložba fotografija 170 portreta Branislava Lučića.

Izvor: RTV
Foto: Promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here