Početna Danas u gradu Gradonačelnik Niša posetio Novi Sad

Gradonačelnik Niša posetio Novi Sad

gradonacelnik nisa5

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem kako bi razgovarali o važnim temama iz nadležnosti lokalnih samouprava, to jest razmenili i dobra i loša iskustva iz oblasti kojima se bave. Tom prilikom gradonačelnik Miloš Vučević istakao je koliko je važna saradnja između ova dva grada:

“Mi smo govorili o našim iskustvima vezanim za građevinsko zemljište, porez na imovinu, probleme iz komunalnog sektora, a gospodin Bulatović i njegovi saradnici izneli su pozitvne strane pojednostavljenja gradske uprave, odnosno prelaska na jedinstvenu gradsku upravu. Zaključili smo da je najvažnije da nastavimo sa podrškom novim investicijama, i otvaranju novih radnih mesta što direktno utiče na prihode lokalne samouprave. Govorili smo i o zajedničkom problemu vezanom za tužbe protiv Grada, zbog ujeda pasa i slično, i složili se da moramo nastaviti da insistiramo pred republičkim organima da se nedovoljno dobro definisana zakonska rešenja, na koja sa lokalnog nivoa ukazujemo, bolje regulišu, jer ti problemi pogađaju ceo sistem”.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na ukazanom gostoprimstvu istakavši da mu je zadovoljstvo što su predstavnici dve lokalne samouprave imali priliku da porazgovaraju o organizaciji rada i važnim pitanjima.

“Nama je važno da čujemo kako u Novom Sadu funkcionišu javno-komunalna preduzeća, posebno u zimskom periodu, ali prioritet su nam teme vezane za radne zone i stvaranje uslova za dolazak investitora, odnosno zapošljavanje građana”, istakao je Bulatović.

On je pozvao predstavnike Novog Sada da uzvrate posetu konstatujući da je glavni cilj saradnje i razgovora obezbeđivanje što boljih uslova za život građana kako bi se zapošljavali i stvarali porodice u našim gradovima, a ne u svetu.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad