Početna Danas u gradu Humanitarni bokserski turnir “Za nevidljive heroje” na Spensu

Humanitarni bokserski turnir “Za nevidljive heroje” na Spensu

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je treningu boksera Kluba borilačkih veština “Patriote”. Tom prilikom, najavljen je seniorski bokserski turnir “Nevidljivi heroji” koji se organizuje po drugi put i na kojem se takmiče seniori iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Turnir je humanitarnog karaktera i posvećen je palim borcima Novog Sada, u ratovima od 1991. do 1999. godine.

– Veoma mi je drago što će i ove godine biti održan turnir “Nevidljivi heroji”. Pored sportskog značaja i prilike da se naši borci pokažu u najboljem svetlu, ovaj turnir ima i humanitarni karakter. Publika, ove godine zbog epidemiološke situacije, neće imati priliku da uživa u kvalitetnim mečevima, ali siguran sam da će turnir narednih godina rasti po kvalitetu i broju učesnika, na zadovoljstvo svih ljubitelja boksa – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i prisutnim takmičarima poželeo mnogo uspeha u finalnim borbama.

Treningu je prisustvovati i ratni veteran iz Novog Sada Miloš Pavlica koji je uz pomoć Grada i gradonačelnika Miloša Vučevića osnovao udruženje “Borci drugog Kosovskog boja – crveni božuri” koje pomaže borcima i ratnim veteranima koji se susreću sa različitim problemima. Organizator turnira Miodrag Smiljanić je objasnio da su prikupljena sredstva uplaćena tom Udruženju.

– Uz pomoć članova našeg kluba i prijatelja iz inostranstva sakupili smo 180 hiljada dinara koje smo uplatili na račun udruženja “Borci drugog Kosovskog boja – crveni božuri”. Drago nam je što imamo priliku da doprinesemo plemenitom zalaganju našeg sugrađanina koji je sa svojih 18 godina otišao na Kosovo i Metohiju i učestvovao aktivno u odbrani naše zemlje, a danas pomaže ratnim veteranima – rekao je Miodrag Smiljanić i izrazio je zadovoljstvo što se, bez obzira na specifičnu situaciju i mere kojih se sportska udruženja pridržavaju, sistem takmičenja održava. On je istakao da je to veoma važno u procesu ozbiljnog sportskog rada i stvaranja šampiona.

Finalne borbe ovogodišnjeg turnira održavaju se danas, 11. oktobra u Stonoteniskoj sali SPC “Vojvodina”. Organizator je Klub borilačkih veština “Patriote”, a podršku su pružili Gradska uprava za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay