Početna Danas u gradu Krv iz klanice izlivena u Dunav

Krv iz klanice izlivena u Dunav

most1
Preliminarne analize tečnosti koja se u petak izlila u Dunav pokazuju da je reč o tečnosti organskog porekla, najverovatnije o krvi iz neke od novosadskih klanica.
Izvor  iz Instituta za javno zdravlje kaže da su u uzorcima uzetim u petak pronađeni elementi koji ukazuju na tragove klaničnog otpada, materije poput eritrocita i leukocita.

Prema prvim analizama, u tečnosti nije pronađena hemija. Zvanični rezultati biće poznati u četvrtak, saznaje 021 u Institutu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da još nije dobio nikakvu informaciju o rezultatima analiza crvene tečnosti, ali da bi voleo da osim informacije o vrsti supstance dobije i informaciju ko je odgovoran za njeno izlivanje. “Treba da se sazna ko je odgovoran i ko je omogućio da se desi ovaj incident”, rekao je on.
Podsetimo, veća količina crvene tečnosti izlila se u petak oko 11 sati iz kanalizacije u Dunav na Keju, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova.
Tada su obaveštene sve nadležne službe, izvršen je i uvid u registar zagađivača. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje.
Ovakve situacije i ranije su se dešavale kada je neki od većih lanaca mesara ispuštao veće količine krvi.

Autor: 021