Početna Danas u gradu Održan prijem za tamburaški orkestar iz Republike Srpske

Održan prijem za tamburaški orkestar iz Republike Srpske

Vanja Vucenovic  (1)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primio je predstavnike Gradskog tamburaškog orkestra “Banja Luka” iz Republike Srpske i Velikog tamburaškog orkestra “Vasa Jovanović“ iz Novog Sada koji pripada KUD “Svetozar Marković”. Povod je njihov zajednički koncert u Novom Sadu.

Posebni partnerski odnosi koji povezuju Grad Novi Sad sa Gradom Banja Luka ovom posetom su unapređeni na još viši nivo. Zahvalјujući poseti tamburaškog orkestra iz Republike Srpske i zajedničkog koncerta sa novosadskim tamburaškim orkestrom koji će biti održan večeras, ova poseta predstavlјa izuzetnu priliku za razvoj i unapređenje saradnje dva grada u oblasti kulture i tamburaškog stvaralaštva – rekao je Vanja Vučenović.

Vanja Vucenovic  (2)

Direktor Gradskog tamburaškog orkestra “Banja Luka” Spomenko Guzijan zahvalio je na srdačnom prijemu i gostoprimstvu tokom njihovog boravka u Novom Sadu.

Večerašnji nastup sa Velikim tamburaškim orkestrom “Vasa Jovanović” rezulatat dugogodišnje saradnje dva tamburaška orkestra u okviru kulturne saradnje gradova Banja Luke i Novog Sada – rekao je Spomenko Guzijan i pozvao Novosađane da dođu večeras u Studio “M” i uživaju u tamburaškim zvucima.

Vanja Vucenovic  (3)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad