Početna Danas u gradu Održan prijem za tamburaški orkestar iz Republike Srpske

Održan prijem za tamburaški orkestar iz Republike Srpske

0

Vanja Vucenovic  (1)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primio je predstavnike Gradskog tamburaškog orkestra “Banja Luka” iz Republike Srpske i Velikog tamburaškog orkestra “Vasa Jovanović“ iz Novog Sada koji pripada KUD “Svetozar Marković”. Povod je njihov zajednički koncert u Novom Sadu.

Posebni partnerski odnosi koji povezuju Grad Novi Sad sa Gradom Banja Luka ovom posetom su unapređeni na još viši nivo. Zahvalјujući poseti tamburaškog orkestra iz Republike Srpske i zajedničkog koncerta sa novosadskim tamburaškim orkestrom koji će biti održan večeras, ova poseta predstavlјa izuzetnu priliku za razvoj i unapređenje saradnje dva grada u oblasti kulture i tamburaškog stvaralaštva – rekao je Vanja Vučenović.

Vanja Vucenovic  (2)

Direktor Gradskog tamburaškog orkestra “Banja Luka” Spomenko Guzijan zahvalio je na srdačnom prijemu i gostoprimstvu tokom njihovog boravka u Novom Sadu.

Večerašnji nastup sa Velikim tamburaškim orkestrom “Vasa Jovanović” rezulatat dugogodišnje saradnje dva tamburaška orkestra u okviru kulturne saradnje gradova Banja Luke i Novog Sada – rekao je Spomenko Guzijan i pozvao Novosađane da dođu večeras u Studio “M” i uživaju u tamburaškim zvucima.

Vanja Vucenovic  (3)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here