Početna Danas u gradu Raspisan gradski konkurs za mlade, daju 20 miliona dinara

Raspisan gradski konkurs za mlade, daju 20 miliona dinara

javni_konkursKancelarija za mlade Gradske uprave za sport i omladinu raspisala je javni konkurs za finansiranje projekata kojima se ostvaruju ciljevi definisani Lokalnim akcionim planom politike za mlade, u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

Kako je ranije pisano , raspisivanje ovog konkursa bilo je i očekivano, samo se čekalo da se imenuje Komisija za stručni pregled podnetih predloga projekata od značaja za mlade, te da proceduru aminuje gradonačelnik. O tome opširnije možete pročitati OVDE.

Podsetimo, iako je Grad još u martu usvojio Lokalni akcioni plan za mlade, najbitniji strateški dokument omladine, tek sada su raspisani konkursi za organizacije. Na ovaj način za osvarivanje ciljeva iz Lokalnog akcionog plana ostavljeno je nešto više od četiri meseca, što predstavnici civilnog sektora smatraju nedovoljnim vremenskim periodom.

Inače, čelnici Grada su na sastanku 24. juna tražili od omladinskih NVO da podrže projekat Egzit fondacije za kandidaturu grada za Omladinsku prestonicu Evrope, kako bi utisak bio jači. Tada je prisutnima obećano da će konkurs za LAP biti raspisan početkom jula, ali se to nije dogodilo. Nevladine organizacije uključene u izradu LAP i podršku projekta prestonice Evrope negodovale su zbog praznih obećanja, ali i zbog činjenice da je Grad iz iznosa za LAP odvojio 15 miliona dinara i dao za drugi projekat.

U Gradskoj kući za 021 nisu komentarisali prebacivanje novca za LAP u druge svrhe, ali su naveli da su sredstva obezbeđena “u potpunosti, kako za sve projekte kojim se realizuju ciljevi LAP-a, tako i za sve aktivnosti projekta Novi Sad – Omladinska prestonica mladih”.

Autor: 021