Početna Danas u gradu Tender za popravku 16 fasada kuća u Podgrađu Tvrđave i centru Novog...

Tender za popravku 16 fasada kuća u Podgrađu Tvrđave i centru Novog Sada

0

Zavod za zaštitu spomenika kulture raspisao je javnu nabavku za popravku 16 fasada kuća u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, radiće se popravke fasade osam objekata u Petrovaradinu i to Prote Mihalđžića 4, Štrosmajerova 7,9,12 i 14, Beogradska 10 i 13, kao i Crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u okviru Vojne bolnice.

U centru Novog Sada radi se na popravci fasada osam objekata i to na sledećim lokacijama: Dunavska 33, Zmaj Jovina 6, Kralja Aleksandra 4, Miletićeva 5, Almaška 5, Đure Jakšića 7-9 i Zlatne Grede 10 i 25.

Ovi radovi bi prema dokumentaciji trebalo da se, zavisno od kuće do kuće, urade u roku od 60 do 120 dana, a procenjena vrednost nije poznata jer je Zavod za zaštitu spomenika kulture nije objavio. Rok za dostavljanje ponuda je 2. decembar.

Podsetimo da se stare fasade u Petrovaradinu i Novom Sadu obnavljaju poslednje četiri godine, a prethodni tedner je bio letos kada su određeni izvođači radova na 13 objekata koji su do sada uglavnom i završeni i za to je dato skoro 30 miliona dinara. Obnove kuća se rade u sklopu priprema za održavanje Evropske prestonice kulture i do sada je za restauraciju preko 80 starih fasada i krovova, računajući i novi tender, dato više od 300 miliona dinara, prvenstveno iz budžeta Republike.

Izvor: 021
Foto: Pixabay