Početna Danas u gradu Upravnik Betanije Tihomir Vejnović dobitnik Februarske nagrade

Upravnik Betanije Tihomir Vejnović dobitnik Februarske nagrade

0

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Tihomir Vejnović dobitnik je Februarske nagrade za 2017. godinu.

Odluku je donela gradska Komisija za dodelu priznanja, a konačnu odluku će dati Skupština grada na svečanoj sednici 26. januara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Vejnović podneli su Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom “…iz kruga Vojvodina”, Udruženje za ginekološku endoskopiju Srbije i Udruženje “Mamarijum” iz Novog Sada.

Vejnović je rođen 1958. godine u Apatinu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu 1984. godine. U zvanje redovnog profesora na Katedri za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu izabran je 2008. godine i na mestu šefa Katedre je bio od 2011. do 2016. godine. Član međuodeljenskog odbora SANU za biologiju i humanu reprodukciju postaje 2004. godine, a za člana Akademije Medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva biran je 2006. godine. Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu od 2017. godine, a član je Odbora za humanu reprodukciju Odeljenja medicinskih nauka SANU od 2015. godine. Za Upravnika Klinike ga ginekologiju je imenovan jula 2016. godine.

Objavio je preko 40 naučnih i stručnih radova, publikovanih u vodećim časopisima nacionalnog i međunarodnog značaja. Ključni doprinos njegovog naučnoistraživačkog rada je modifikacija tehnike carskog reza, koja je prezentovana u 17 zdravstvenih institucija širom sveta.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom Dana Grada – 1. februara, kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021.rs

Foto: Youtube/Screenshot