Početna NStyle SERBIA FASHION WEEK – Mesto gde snovi postaju stvarnost

SERBIA FASHION WEEK – Mesto gde snovi postaju stvarnost

0

sfw_konferencija za stampu  (1)

U prostorijama Medija centra u Beogradu održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja Serbia Fashion Week-a, na Nedelji mode u Njujorku. Ovaj veoma važan događaj za našu zemlju omogućen je zahvaljujući ugovoru koji je Nacionalna Komora za Modu Srbije, kao organizator Serbia Fashion Week-a, potpisala sa platformom Art Hear Fashion – USA. Taj ugovor omogućava da od ove godine dizajneri Serbia Fashion Week-a predstavljaju svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi kao što su New York Fashion Week, Los Angeles Fashion Week, Miami Fashion Week i Washington DC Fashion Week.

sfw_konf_100316_005

New York Fashion Week održan je od 11. do 18. februara 2016. godine, i ugostio je čak tri srpska dizajnera: Batu Spasojevića, Zvonka Markovića i Marinu Mićanović, koji su se našli rame uz rame sa više od 80 kreatora iz prestižnih kuća kao što su “DNKY”, “Michael Kors”, “Ralph Lauren”, “Sherri Hill”, “Vera Wang” i drugi. Njihove revije su održane 17. februara u prelepoj katedrali – NY Downtown, Manhattan, čiji je ambijent u kombinaciji sa kreacijama naših dizajnera atmosferu činio bajkovitom.

sfw_konferencija za stampu  (3)

U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u i Serbia Fashion Week Show case Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku u svojoj rezidenciji je organizovao svečani prijem i izložbu u petak, 19. februara, na kojem su bili predstavljeni i radovi Bate Spasojevića, Zvonka Markovića i Vesne Milošević.

sfw_konferencija za stampu  (2)

Američki san je moguće ostvariti. Serbia Fashion Week je prva manifestacija koja je zaista značajna u tom smislu jer šalje dizajnere na određene destinacije u svetu, na važne modne događaje. Tako smo i mi otišli u dugo iščekivani Njujork. Tamo sam predstavio svoju kolekciju pod nazivom ‘Hard angel’, gde je bilo 25 do 30 modela za predstojeću sezonu jesen/zima – rekao je Bata Spasojević.

sfw_konf_100316_034

Njegov kolega Zvonko Marković takođe je preneo svoje impresije iz Amerike.
Njujork je grad koji budi fascinaciju i sve je moguće – lako je uspeti, ali lako je i propasti. Mislim da je najlepše od svega to što smo mi u medijima postali svojevrsni ambasadori Srbije, i ova medijska pažnja je pokazatelj da je moda jedan od najboljih ambasadora ove zemlje, a meni je drago što sam bio deo toga – istakao je Marković.

sfw_konferencija za stampu  (4)

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji – Serbia Fashion Week – ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu.

sfw_konf_100316_090

Predsednica Nacionalna Komora za Modu Srbije Svetlana Horvat najavila je program narednog, 6. po redu Serbia Fashion Week-a koji će se od od 6. do 11. aprila održati u Master centru Novosadskog sajma, uz mnoštvo revija istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, konferencija, seminara, B2B sa istaknutim evropskim i svetskim ekspertima u raznim oblastima koje su od značaja za razvoj modne industrije u našoj zemlji. Ovom prilikom gospođa Horvat saopštila je i jednu ekskluzivnu vest.

sfw_konf_100316_104-2

Od naredne 2017. godine srpski dizajneri će u organizaciji Serbia Fashion Week-a biti u prilici da se predstave i na Milano Fashion Week-u – ponosno je rekla predsednica Nacionalne Komore za Modu Srbije zaključivši da će spisak od 24 nacionalna Fashion Weeka širom sveta sa kojima Serbia Fashion Week sarađuje, u narednom period postati bogatiji.

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSHronika.rs