Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” trijumfovali u završnom kolu lige

Odbojkaši “Vojvodine” trijumfovali u završnom kolu lige

0

ok-vojvodina,-odbojka_660x330

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” trijumfalno su završili ligaški deo prvenstva za sezonu 2015/16. U poslednjem kolu Novosađani su u Maloj sali Spensa rutinski savladali ekipu “Niša” (3:0) i tako napravili lepu uvertiru u plej-of i ono najvažnije što ih očekuje – borba za titulu.

I pre duela se znalo da ishod nema neki rezultatski značaj ni za “Vojvodinu” ni za “Niš”, pa je verovatno i to uticalo na aktere da odigraju rasterećeno, lepršavo i zaista lepo za publiku. Oba trenera iskoristila su priliku da šansu daju i nekim mlađim ugračima. Trener “Vojvodine” Strahinja Kozić odmorio je Minića i Vemića, a umesto njih zaigrali su mladi korektor Petar Premović i primač David Mehić. Obojica su maksimalno iskoristili ukazanu šansu. Na samom startu crveno-beli su se odvojili, krasili su ih kako dobar servis, tako i napad i blok, na šta rival nije mogao adekvatno da odgovori, a u pojedinim momentima bilo je mesta i za egzibicije Marka Nikolića.

I u nastavku je on predvodio ekipu do sigurnog trijumfa, a uz njega su odlične role imali i pomenuti Premović, Mehić, te srednjaci Petrović i Simić. Malo opuštanje “Vojvodine” pomoglo je raspoloženim Nišlijama da umanje prednost i približe se, ali su Novosađani završnice drugog i trećeg seta ipak mirno priveli kraju.

Vojvodina je zasluženo pobedila, odigrala je ozbiljno i profesionalno. Želim joj sreću u plej-ofu. Mi smo zadovoljni kako smo odigrali, drago mi je da su i mladi dobili šansu i lepo je iskoristili – istakao je igrač “Niša” Milan Stojković.

Bila je zanimljiva i borbena utakmica, baš tako nešto nam je trebalo. Ovo je super uvertira u ono što sledi – rekao je igrač “Vojvodine” David Mehić.

Nismo puno očekivali, znali smo da je Vojvodina favorit. Verujem da je za Novosađane jedino titula uspeh, pa im želim sreću na putu do cilja. Mi smo napravili odličan rezultat u ligi, a završnici sezone možemo da odigramo rasterećeno – izjavio je trener “Niša” Saša Stefanović.

Iskoristio sam priliku da odmorim neke igrače, ali i da probam što više njih u rotaciji, jer će nam to koristiti u plej-ofu. Nisam zadovoljan jedino time što smo možda malo više grešili u trećem setu, ali smo ipak lepo odigrali. Vikend ćemo iskoristiti da se odmorimo, a onda da se pripremamo za plej-of, koji počinje vrlo brzo – zaključio je trener “Vojvodine” Strahinja Kozić.

“Vojvodina NS seme” je ligu završila na drugom mestu sa 16 pobeda i dva poraza. Plej-of počnije već 17. marta, a prvu utakmicu četvrtfinala Novosađani igraju na svom terenu, protiv sedmoplasirane ekipe. Protivnik će biti poznat posle kompletno odigranog poslednjeg kola.

Izvor: OK Vojvodina