Početna Party Time EXIT novosti: Konstrakta na Glavnoj bini, NFT kolekcija sa Maceo Plexom, Noisia...

EXIT novosti: Konstrakta na Glavnoj bini, NFT kolekcija sa Maceo Plexom, Noisia predvodi X-Bass program!

0

Najtraženije muzičko ime Balkana, Ana Đurić Konstrakta, krunisaće ovogodišnji program EXIT festivala u nedelju, 10. jula, i to svetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa!

Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svetskim imenima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

„Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se“, poručuje Ana Đurić Konstrakta!

Iako deluje da se njen uspeh desio preko noći, Ana Đurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja! Srpska muzičarka atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić svoje muzičke korene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Kvalitet puta koji su u međuvremeno prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem saradnje Gruvlenda sa svetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je lejbl unutar velikog Universal Music-a.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma – „WTF is Gruvlend?“ (2010) i „Šta stvarno želiš?“ (2016), zatim EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine numere ostvaraju veliki uspeh. Od najvećih hitova benda, s kojima je obišla celu bivšu Jugoslaviju, izdvajaju se pesme „Nisam znala da sam ovo htela“, „Đango“, „Plodni dani“, „Jednom je sada“, „Tuga“, „Mama“.

Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i ranije na Exitu. Konstrakta će ovog leta predstaviti svoje pesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performans planira se za veliko finale EXIT festivala, 10. jula!

EXIT festival i jedan od vodećih producenata elektronske muzike Maceo Plex lansiraće specijalnu NFT kolekciju tokom Tomorrow konferencije, koja će biti održana od 13. do 15. maja u Belexpocentru u Beogradu.

Kolekcija će biti predstavljena 14. maja na panelu na kojem će, pored Maceo Plexa, govoriti i Maria May, agentkinja Davida Guette i drugih velikih svetskih izvođača, kao i osnivač Exita Dušan Kovačević.

Te večeri, na istoj lokaciji biće održana ekskluzivna žurka koju će predvoditi Maceo Plex!

Donosimo ti kolekciju sa Maceo Plexom pod nazivom SHADES, zatim kolekciju HEADPHONES koja donosi Exitov prvi logo iz 2001. godine, poklon kolekciju TRIBE, namenjenu prvim članovima Exitove Discord zajednice, kao i kolekciju WINGS, kreiranu u saradnji sa Christinom Carmelom, južnoafričkom pilotkinjom i aktivistkinjom za prava žena u avijaciji.

Kultni holandski drum’n’bass trio Noisia stiže na Exitovu Visa Fusion binu i predvodi 13 novih imena ovogodišnjeg X-Bass programa! Član ovog legendarnog producentskog sastava Thijs de Vlieger predstaviće i svoj samostalni projekat pod pseudonimom Thys, a do sada najžešći lajnap Exitovog X-Bass Pita pojačavaju Harriet Jaxxon, LSB, Peree, ScreamartsBillain, SK3T & Minimalist, Slink, Tendo, Haringa, DSPT i C:Critz.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coach Party, Sana Garić, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

Autor: NSHronika.rs
Foto: EXIT / Promo