Početna Party Time Ljubav i moda: Više od 600 Novosađana plesalo uz evergrin hitove

Ljubav i moda: Više od 600 Novosađana plesalo uz evergrin hitove

0

unnamed (6)

U novom Sadu održana je još jedna igranka u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada. Svaka igranka je do sada imala simboličan naziv. Pesma “Ljubav i moda“ poziva na vedri karneval, po njoj je dat naziv trećoj igranki koja se održava drugu godinu u našem gradu. Interesantan je podatak da organizatori biraju kultna mesta Novog Sada, gde su se inače igranke, početkom šezdesetih godina, počeleodržavati.

“Mi smo želeli da osvežimo koncept dešavanja koji nedostaje Novom Sadu, a to su žive svirke. Osnovna zamisao nam je bila da se ljudi druže, uživaju u muzici i što da ne, malo i đuskaju što je važno naročito u ovom vremenu otuđenosti. Novosađani su voleli igranke koje su se održavale šezdesetih i sedamdesetih godina. Ova treća igranka se održava u dvorištu Vojvođanske banke gde je nekada bio bioskop Doma Jugoslovenske narodne armije i ovakvim dešavanjima promovišemo neobične lokacije u gradu”, kaže za naš portal Mia Doroški, programski saradnik u Muzičkoj omladini Novog Sada.

unnamed (9)

Poznata mesta u našem gradu koja se pamte po okupljanju mladih i igrankama su Mašinac, Zmaj Jovina gimnazija i Zanatski dom. Imajući to na umu organizatori su prvu igranku održanu prošle godine u septembru organizovali u dvorištu gimnazije Jovan Jovanović Zmaj.

Moda je svakako odraz jednog vremena. Muzička scena je oduvek bila u tankoj vezi sa modom. Tako i šezdesete nose svoj pečat gde su haljine bile ženstvene, lepog kroja tako da je svakom pristajao, što se sinoć svakako moglo primetiti na našim sugrađanima koji su potrošili vreme i trud da se “skockaju” i dođu na žur.

unnamed (8)

Jedna vedra septembarska noć ispunila je srca Novosađana, zvuk evergrin, disko i pop hitova vratili su vreme u nazad. Na ovom spektakularnom drugačijem muzičkom događaju bilo je svih generacija, što je dokaz da muzika ne pravi razliku bilo da su pesme slušane nekad, bitno je da ima onih koji ih rado slušaju i u čijem ritmu uživaju.

Do sledeće prilike zaplešimo u ritmu muzike za ples!

Autor: L.Kozarev, nshronika.rs
Foto: Srđan Doroški i Feđa Kiselički