Početna Party Time Održano karaoke veče francuske i španske muzike

Održano karaoke veče francuske i španske muzike

karaoke1

Francusko-špansko karaoke veče, koje tradicionalno organizuju zaposleni sa Odseka za romanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, održano je sinoć u “Radio Kafeu”. Prisutni studenti i ljubitelji karaoke žurki, više od dva sata pevali su stare, dobro poznate, ali i nove pop pesme sa francuskog i španskog govornog područja.
Karaoke žurke je 2012. godine predložila tadašnja lektorka sa Odseka za romanistiku, Marija Hose Nadal. Tada su na žurke dolazili i njeni prijatelji iz Beograda, poreklom Španci, koji su pevali na našem jeziku.

karaoke

“Početna ideja je bila da Srbi pevaju na španskom, a Španci na srpskom jeziku. Tada je sve ispalo jako zanimljivo, pa smo vremenom ubacili i malo francuskih pesama za studente sa odseka. Sad je praksa drugačija, oni kojima srpski nije maternji su uglavnom stidljivi da pevaju naše pesme. Pevala je jednom Isabel, lektorka koja je došla nakon Marije Hose, mislim da posle niko nije imao hrabrosti”, izjavila je profesorica španskog jezika, Vanja Maričić, koja je zajedno sa još dve koleginice sa Odseka za romanistiku, Vanjom Manić Matić i Natašom Popović, organizovala i žurku sinoć, sedmi put zaredom.

karaoke4

Večeri francuske i španske muzike, održavaju se dva puta godišnje, u letnjem i zimskom semestru. Cilj okupljanja je da se prisutni zabave slušajući omiljenje pesme, kao i da pevaju na jeziku koji uče, studiraju ili jednostavno vole. Naredne francusko-španske karaoke održaće se u drugoj polovini godine.

karaoke5

Autor i foto: Maja Guzijan