Početna Party Time Rekordan broj nominacija Exita za Evropske festivalske nagrade

Rekordan broj nominacija Exita za Evropske festivalske nagrade

0

Exit-ovi festivali imaju osam nominacija za ovogodišnju Evropsku festivalsku nagradu.

Naime, Exit koji aktuelni nosilac titule Najboljeg velikog evropskog festivala, u 2018. godini pokrenuo je Exit Freedom, koji se sastoji od pet festivala u pet različitih država. Ovi Exitovi festivali u zbiru imaju rekordnih osam nominacija.

“Ovaj broj nominacija utoliko je značajniji jer su u konkurenciji svi festivali osim samog Exita, koji po propozicijama takmičenja ove godine mora da pauzira i pruži šansu drugim festivalima da osvoje šampionsku titulu”, navode iz Exita.

Ovaj broj nominacija daje veliku šansu da se neki od festivala u organizaciji Exita i ove godine nađe na tronu Evrope, što je već jednom uspelo Sea dance festivalu koji je 2014. godine proglašen za najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca.

Pored tri nominacije za novog člana Exitove festivalske porodice, Festival 84, za najbolji festival do 10.000 posetilaca, najbolji novi i najbolji festival na zatvorenom prostoru, u trci za nagradu “Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno” učestvuju tri festivala, istarski Sea star festival, budvanski Sea dance, rumunski Revolution, ali i gruzijski Echowaves powered by Exit, a koji je takođe u konkurenciji sa Festivalom 84 za najbolji novi festival.

Exit će na dodeli učestvovati i u najmanje dve specijalne kategorije, za koje ne glasa festivalska publika, “Take a stand” za društveni aktivizam, te “Brand activation award”, za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra. Glasati možete  OVDE.

Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay