Početna Politika Demokrate u Novom Sadu označile početak predizborne kampanje

Demokrate u Novom Sadu označile početak predizborne kampanje

535330_934333153315116_1415239792104452678_n

Demokratska stranka u Novom Sadu označila je danas početak predizborne kampanje za lokalne izbore, predstavila svoj program i Tim za Novi Sad.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, Veljko Krstonošić, kandidat je te stranke za gradonačelnika Novog Sada, a javnosti je predstavljen i “Tim za Novi Sad” koji čine brojni profesori univerziteta, stručnjaci u različitim oblastima rada i stvaralaštva, članovi i prijatelji Demokratske stranke.

Prema Krstonošićevim rečima, prilikom izjašnjavanja Gradskog odbora o kandidatu za gradonačelnika, samo je on bio uzdržan. Tako nepodeljena podrška stranačkih kolega obavezuje na potpuno angažovanje i odgovornost u predstojećoj kampanji koja će, rekao je Krstonošić, biti vrlo teška za sve istinski opozicione stranke.

– Ovo je, zapravo, početak jednog teškog puta na koji polazi Demokratska stranka u Novom Sadu! Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život – rekao je on.

– A da Novi Sad danas nije dovoljno dobro mesto za život – to svi vidimo i osećamo. Aktuelna, izrazito neuspešna i nestručna gradska vlast, nije kreirala i u potpunosti realizovala nijedan ozbiljan razvojni projekat. Završeni su neki poslovi koji su započeti u mandatu prethodne vlasti, ali onih velikih, zaista značajnih poduhvata, koji menjaju grad i život u njemu – nema ni u tragovima – ocenio je kandidat DS za gradonačelnika.

Krstonošić je objasnio da je u izradi predizbornog program Demokratske stranke učestvovalo više od 300 ljudi, među kojima nekoliko desetina doktora nauka, profesora univerziteta i stručnjaka u različitim oblastima. Kako je naglasio, program je koncipiran tako da odgovori na šest ključnih pitanja budućeg oporavka i razvoja Novog Sada:

– U rešavanju ekonomskih problema u Novom Sadu treba poći od činjenice da je Novi Sad u proces tranzicije ušao kao izrazito industrijski grad sa velikim brojem fabrika u oblasti metalske industrije i da najveći broj tih fabrika nije opstao. Zato je neophodno definisati nov razvojni okvir, imajući u vidu položaj Novog Sada na saobraćajnim koridorima, mogućnosti revitalizacije industrije i razvoj zasnovan na znanju, mikro i malih preduzeća, te preduzetništva, kreativne industrije i turizma – rekao je Krstonošić.

On je objasnio da je Demokratska stranka spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojim deli iste vrednosti i s kojim može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju.

U razgovorima o saradnji, međutim, ne može biti kompromisa o temeljnim opredeljenjima i principima koje zastupa Demokratska stranka.

– Razgovarati i sarađivati možemo s onima koji su spremni da poštuju i sprovode naša programska opredeljenja, koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasove – rekao je Krstonošić.

Izvor: FoNet
Foto: Facebook