Početna Politika Konstitutivna sednica Skupštine grada zakazana za 17. jun

Konstitutivna sednica Skupštine grada zakazana za 17. jun

0

centar S.Miletic1

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Novog Sada zakazana je za 17. jun, izjavila je danas predsednica novosadskog parlamenta Jelena Crnogorac, uoči svečane dodele uverenja o dobijanju odborničkih mandata odbornicima koji su ih osvojili na lokalnim izborima 24. aprila, a koje je održano u skupštinskoj sali.

Ona je rekla novinarima da će na konstitutivnoj sednici biti izabrani predsednik i sekretar Skupštine Grada, kao i gradonačelnik i članovi Gradskog veća Novog Sada.

Aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na pitanje novinara da li će i u narednom mandatu obavljati funkciju gradonačelnika rekao da je “u politici sve moguće”.

– Meni je najvažnije da se kapitalne investicije i projekti realizuju u planiranoj dinamici, a moram da istaknem da sam danas posebno srećan i zadovoljan jer je danas ostvaren rekordan prihod za budžet Grada Novog Sada pošto je južnoafrička Kompanija “Nepi” uplatila punu kupoprodajnu cenu za parcelu kod stadiona “Karađorđe”, tako da smo oborili rekord u Srbiji po vrednosti prodaje građevinskog zemljišta – rekao je Vučević.

On je istakao da pomenuta rekordna prodaja gradskog građevinskog zemljišta, sa novim investitorom, Gradu otvara novo poglavlje za investicije u infrastrukturne projekte, ali i za investiranje u oblasti socijalne zaštite, zdravstvene politike, kulture i sporta.

Vučević je rekao da će Srpska napredna stranka, koja je od ukupno 78 odborničkih mesta u Skupštini Grada Novog Sada osvojila 38, pregovore o formiranju nove gradske vlasti početi po završetku kongresa SNS koji je zakazan za 28. maj.

– Ono što je najvažnije jeste da sve institucije i svi organi na teritoriji Grada Novog Sada najnormalnije funkcionišu i da nema nikakvog zastoja u njihovom radu. Nalazimo se u okviru zakonskih rokova, nigde ne kasnimo, ne mislim da bi trebalo ‘na vrat na nos’ da nešto jurimo. Imamo dovoljno vremena da razgovaramo sa svim onim političkim činiocima koji su zainteresovani da zajednički formulišemo zajedničke ciljeve i da se okupimo oko zajedničkih ciljeva razvoja i napretka Novog Sada u naredne četiri godine – rekao je Vučević.

Pored Srpske napredne stranke koja će u narednom mandatu u Skupštini Grada Novog Sada imati 38 odbornika, Pokret “Dosta je bilo” imaće devet odbornika, Srpska radikalna stranka osam, a koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine imaće po sedam mandata, dok je Demokratska stranka osvojila šest mandata. Po jednog odbornika imaće Savez vojvođanskih Mađara, Zelena stranka i Pokret “Ni jedan od pomenutih odgovora”.

Izvor: Tanjug
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications