Početna Politika LSV: Država da zaštiti Smajila Mašića

LSV: Država da zaštiti Smajila Mašića

0

lsv

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da nadležni organi hitno pronađu i sankcionišu autore i distributere skandaloznog letka na račun nacionalne pripadnosti Vrdničanina Smajila Mašića, koji su se u tom mestu pojavili tokom proteklih izbora za Savet mesne zajednice, saopštila je danas ta stranka. U vesi sa tim oglasio se i Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) koji je takođe osudio pamflete na nacionalnoj osnovi protiv Smajila Mašića.

Budući da se on sada ne oseća bezbednim u mestu u kojem časno i pošteno živi 45 godina, najmanje što policija može da učini jeste da mu tu bezbednost garantuje.

Prošlo je tačno godinu dana posle strahote i sramote u kojoj je iz Bele Crkve proteran Munir Isić. Kada se javnost uključila, taj problem je rešen i on se sa porodicom vratio, navodi LSV.

U tekstu se kaže da je prošlo četiri meseca od napada na objekte u nekoliko gradova i mesta u Vojvodini čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice izražava očekivanje da se vinovnici najstrože kazne.

“Ako država nije u stanju da zaštiti naše komšije, ligaši će ih čuvati. Neće nam biti prvi put. Radili smo to devedesetih, radićemo ponovo. I uvek kada treba”, navodi se u saopštenju LSV.

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije danas je osudio pamflete na nacionalnoj osnovi protiv Smajila Mašića.

“Moramo zajedničkim snagama da stanemo na put nacionalizmu u Vrdniku kao mestu sa najviše nacionalnih manjina i u Vojvodini, kao delu Srbije sa najviše nacionalnih zajednica”, navodi se u saopštenju Odbora i dodaje da su uvrede na nacionalnoj osnovi tokom izbora u Vrdniku ozbiljno upozorenje.

Kako u tekstu piše, pamfleti nisu samo zaboleli porodicu Mašić, već i svakog sugrađanina, te da su odmah prijavljeni policiji, a da tužilaštvo mora efikasno da reaguje.

Izvor: RTV.rs